• 481
    kapatılıp kapatılmaması konusunun ciddi anlamda tartışılması gereken takımdır. galatasaray olarak bu branştan çekilebiliriz. başkan geçen günlerde bir demecinde zaten bu konuyu çıtlattı, amatör branşların zarar yazdığını ve bunun sürdürülemez aşamaya gelmeye başladığını açık açık söyledi. bence başkanımız yavaştan bu kapatılma konusuna camiayı alıştırmaya çalışıyor ve nabız yokluyor. bence 2 aşamalı bir plan dahilinde hareket edilecek :

    1- sponsor ilgisinin zayıf olduğu, gideri gelirinden yüksek branşlarda küçülmeye gidilecek.

    2- sponsor ilgisinin yüksek olduğu branşlarda büyük anlaşmalara imza atılacak.

    1. şıktaki küçülme opsiyonu değerlendirileceği yerde, tamamen çekilmek çok daha mantıklı. yani sırf bulunalım diye bir spor organizasyonunun içerisinde olmak galatasaray'a yakışmaz. altyapıdan sporcu yetiştirip, bir şeyler başarma olayı da hikaye, 40 yıldır yapamamışız.

    elbette bu branşın kapatılması konusunda beylik laflarla, galatasaray'ın 'spor' kulubü olduğundan dem vurularak arabesk sızlanmalarla karşılacaktır. geri gelelim galatasaray bir spor kulubüdür ama her spor dalında mücadele edecek diye bir durumu da yoktur. netice itibariyle zarar eden branşlardan çekilmek galatasaray'ı küçültmez. kadın basketbol ve erkek voleybol gibi dünyanın burun kıvırdığı branşlara harcanacak enerji erkek basketbol ve kadın voleybola yansıtılırsa çok daha hayırlı olacaktır. yani kadın basketbolda 3 tane büyük kulüp ismi sayamayız çok net. erkek voleybolda italyanlar harici bir numara olmadığı gibi. ki zaten iddia ediyorum fenerbahçe spor kulubü kadın basketbol branşını bugün kapatsa, galatasaray zaten yarın kapatır. bu çok açık bir gerçeklik olarak önümüzde duruyor. sırf birilerine rakip olacağız diye de zarar eden, taraftarın ilgisini çekmeyen bir branşa para harcamak da onla kafayı yormak da abesle iştigal.

    velhasıl-ı kelam, başkanımızın vizyonu çerçevesinde işe yaramaz branşlardan kurtulmalıyız ve bu işe bu branşla başlamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın