• 1132
    ana prensibi ve oyun tarzı; düşük tempo, iyi savunma, kısır maç, bulduğunu at olan takımdır.

    hiçbir maçı öyle tempolu geçmez. dikkatli izleyenler görür zaten. her maçı sıkıcıdır. türkiye ligi'ni baz alarak konuşursak maça ilk başta yememek için çıkıyorlar. fakat aykut kocaman'ın oturtmaya çalıştığı savunma sistemi o kadar kötü ki neredeyse her maç gol yiyorlar. gol yedikten sonra ise ara ara tempoyu arttırıyor ve biticiliği iyi olan forvetleriyle bulduğunu atıyor ve yaslanıyor geriye. düşük tempoda oyun anlayışı mantıklı. düşük tempoda her zaman kalite farkı ile tabela belirlenir. aykut da bunu biliyor. galatasaray dışında her rakibinden kadro olarak üstün. bunu da değerlendiriyor. düşük tempoda pozisyon az olur fakat kendi takımında kaliteli ayaklar olduğu için bulduğu 1-2 pozisyonda golü bulur. golde sıkıntı yaşarsa da ara ara beşer onar dakka tempoyu arttırır ve skoru bulur. sistemi çok basit aslında.

    aykut'un sistemi tam fatih terim'in sevdiği türden. çünkü ikisi de çok zıt oyun sistemleriyle oynuyor. taktik ve teknikten yoksun olan aykut'un fatih terim'e elbette ki üstünlük kurması beklenemez. ki ikisinin fb-gs maçlarının hiçbirinde aykut'un takımı fatih terim'in takımına üstünlük kuramamıştır.

    aykut'un sistemi yüksek tempo ve ön alanda pres ile bir anda çözülebilir. fakat bunu türkiye'de fatih terim'den başka yapabilecek hoca yok. en acı tarafı da o.
App Store'dan indirin Google Play'den alın