resim
Xavier Hernández Creus
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:44
Uyruk:İspanya
  • 228
    %100 pas isabetiyle oynaması, kendisinin hayvan yaradılışlı bir pas makinesi olması kadar, barcelona'nın oyun mantığıyla da alakalı. xavi, yıllardır içinde bulunduğu ekolün de kendisine verdiği yetkiyle müsait durumdaki arkadaşını görmedikçe pas atmayan biri. haliyle ilerideki takım arkadaşları markaj altındaysa kibarca yandaki arkadaşına topu iteliyor, ileri delici bir pas atacaksa da kaçacak adamın bıngıldağına isabet edeceğini düşündüğü anda atıyor. işini şansa bırakmıyor.

    misal bizdeki selçuk, sneijder, melo; ani ve fevri bir şekilde baktığı yönün tersine uzun bir pas çakabilmekte, taraftarın geri pas verdiğinde uğuldayacağını bilerek kalabalık da olsa ileri doğru şansını deneyebilmekte ve yeri geldiğinde kendisinden ısrarla top isteyen drogba'nın kıllı göğsüne doğru ani bir kararla topu kaldırabilmektedir. bu oyun yapısında oynayan oyuncuların yüzdesi haliyle xavi'den düşük olacaktır. misal xavi de galatasaray'da olsa, galatasaray oyun yapısını benimseyen bir pasör olsa, ileriye oynama yüzdesi, garanti olmayan pas oranı artacak, ancak toplam pas isabet yüzdesi düşecektir.

    barcelona'nın ve xavi'nin oyun anlayışına büyük saygı duyuyorum ama kaleye 30-40 metre mesafe varken ileri doğru fantastik pas denemeleri yapan, 3 karavanadan sonra dördüncü denemede akılları uzaya yollayıp ceza sahasına bombayı bırakan, plansız gelişen atakta bir anda takımı golle buluşturan kaos ekolüne aşığım.

    xavi sigortalı, istikrarlı bir şekilde aldığı 20.000 lira maaşıyla imrenilecek bir düzen adamıyken, selçuk giriştiği 4 projeden üçü batan, ama tutturduğu projeden de yüzbinlerce lira kazanabilen bir girişimci. selçuk ulan!
App Store'dan indirin Google Play'den alın