• 3130
    hafta içinde bizim real madrid'e 3-0 kaybetmemiz* ve fenerbahçe'nin lazio'yu 2-0 yenmesi* sonrasında maalesef biraz fenerli zihniyette olan galatasaray taraftarı fenerbahçe'ye aldıkları galibiyetten sonra bok attılar. "ballı, uefa ligi gazoz ligi, hakemler bunlara denk geliyor" vs. argümanlarla. açıkçası önceki gün 3-0 yenildiğimize bu kadar üzülmemiştim. tt arena ile pegasus ve doğu üst deplasman tarafı dışındaki tribünlerde başlayan fenerbahçelileşme, zihniyet olarak da kendini iyice belli ediyordu. sosyal medyada dönen ergen işi sidik yarıştırma hadiseleri sadece makara amacını aşmış, taraftar gruplarına aksiyon kazandıracak bir öneme kavuşmuştu. hayatında real madrid ile müsabakaya çıkamamış ama şampiyonlar ligi çeyrek finalindeki rakibinin maçından önce "hala madrid" pankartı asan adamların ezikliğinden neredeyse farkımız kalmıyordu.

    fakat;

    şöyle bir gerçek var ki, fenerbahçe'nin iç sahada plzen'e karşı son 10 dakikasını forvetsiz oynadığı, plzen'in ablukası altında geçen bir maç izledim. yine iç sahadaki bate ve lazio maçlarını da izledim. bu 3 maçta futbola dair konuşacak çok az şey bulabildim. şimdi adamların hem bu ligde hem de avrupa ligi'nde top oynamadığını ileri sürünce kolpa damgası yapıştırmaya ne lüzum var.

    fenerbahçe'nin top oyamadığını her fırsatta herkes söylüyor ama buna rağmen adamlar tur atladığında yine dile getirilirse antifenerli, kör, antu kafası falan olunuyor. "stay with us aykut kocaman, bu fener'den bir bok olmaz, korkmayın" diyen adamlar diyor hem de bunu. ama apaçık olan şeyi dile getirince onların bize attığı bok onlara atılmış olunmuyor. şaşılacak şey. şunu hissettiğimi de söylemem lazım; gerçekten fenerbahçe'yi avrupa'da desteklemiyorum. elenmelerini istiyorum. en başta belirttiğim saçma argümanlarla konuşanların da tek isteği bu aslında. ama göz göre göre, sırf adamlar tur atladı diye ve onların bize attığı gibi bok atıyormuş gibi görünürüm de asil duruşumdan bir gıdım taviz vermiş mi sayarlar beni acaba gibi şekillere mi girip; "adamlar bam bam bam top oynadı, takım taraftar bütün oldu penaltı aldı, hakediyorlar" demek mi lazım? ne alakası var. ileri sürülen argümanlar bir temele dayanmıyor ve "bal, gazoz ligi" gibi salakça ifadelerle dile getiriliyorsa eyvallah. utanç sebebi. ancak, bunu ifade etmenin "adamlar aslan gibi tur atlıyor"dan başka üçüncü bir yolu olması lazım. yoksa kim kafasıyla kim götüyle konuşuyor, bilemeyiz.
    edit:anlatım bozukluğu
App Store'dan indirin Google Play'den alın