• 463
    galatasaray erkek basketbol takımı yaşanılan tüm talihsizliklere ve sinerjiden yoksun yapılan sezon başlangıcına rağmen, emin adımlarla normal sezon hedefine doğru ilerlemektedir. bu tablonun altındaki en önemli imza ise hiç şüphesiz koç ergin ataman'a aittir. gerek aynı pozisyonda oynayan ve takım için önem arz eden iki önemli isimin uzun süreli sakatlıkları, gerekse takım kaptanı olan ve üzerine takım kurulan hawkins'in sorumsuzca davranışına rağmen, tarihinin en uzun galibiyet serisini yakalayan galatasaray'ın böyle çirkin ve ahlak dışı oyunların içine çekilmeye çalışıldığı dönem tabii ki manidardır.

    hürriyet ve basın ahlakı kelimelerinin zaten aynı cümle içerisinde kullanılmasının üzerinden uzun zaman geçtiğini bilmemize rağmen, bu rezilliğin diğer sacayağının polat holding'e ait bir otel olması ise yürekte çok derin yaralar açmıştır. elde kanıt olmadan ve masumiyet karinesine saygı dahilinde daha ileri gidilmemesi gerekse de, en azından galatasaray'a zarar verilmeye çalışılan bir ortamda, eski başkanlarımızdan birine ait müessesinin daha koruyucu olma yolunu seçmemesi üzücüdür.

    tüm iktidar kavgalarının üstünde olan galatasaray ismi, iki farklı cephede emin adımlarla şampiyonluk yolunda ilerlerken, zannımca bu camianın tüm fertlerinin birincil sorumluluğu, birlik ve beraberliğimize zarar verecek tüm olası hamlelerden itinayla kaçınmaktır.

    türkiye gibi, kamuoyunun ahlak vb. konularda rahatlıkla manipüle edilebildiği bir ortamda, galatasaray'a zarar vermeye çalışmaktan hunharca bir zevk alan hürriyet gazetesinin belaltı vurma yoluna gitmesi ise kolayca anlaşılabilir. asıl şaşırtıcı olan ise buna benzer tüm hareketlerinde galatasaray camiasının özellikle taraftarıyla beraber daha çok birbirine kenetlenmesi durumunu inatla farkedemiyor olmalarıdır. bence bu noktada artık sadece çıplak kadın resimleriyle internetteki varlığını sürdürebilen hürriyet gazetesinin ilgi çekmek için aynı rotada hızla yoluna devam ederek kırmızı sevdamızdan uzak durması gerekmektedir.

    abd veyahut avrupa birliği gibi kişisel haklara bu seviyelerde yapılan bir saldırının, milyonlarca dolar tazminat ve hatta hapis cezasına kadar gideceğine defalarca şahit olmakla beraber, ülkemizde en fazla küçük bir tekzip yazısıyla geçiştirileceğini, zaten de bunu biliyor olması sebebiyle hürriyet vb. gazetelerin çirkin tezgahlarını defalarca tekrarlayabiliyor olduğunun farkındayız. ancak unutmuş oldukları nokta ise, türkiye'de önemli rakamlarla telaffuz edilen bir popülasyona sahip galatasaray taraftarının kendilerine olan nefretinin hızla arttığı ve bir gün taşmasının yakın olduğu gerçeğidir.

    ergin ataman bize yıllardır hasretini çektiğimiz o kupayı getirecek sezon sonunda, biz de sonuna kadar arkasında durmaya devam edeceğiz. zaten biz kabul etsek doğa kanunları izin vermez, bir aslanın, kurda, kuşa ve çakallara yem edilmesini, ya da bir rumen atasözünün söylediği gibi, köpekler ancak atların ölmesini istedikleriyle kalacaktır.

    son söz klişe;
    hürriyet alma, aldırma..
App Store'dan indirin Google Play'den alın