• 5
    düşünce özgürlüğü, her özgürlükte olduğu gibi başkalarına zarar vermedikçe geçerlidir.
    fatih terim kötü diyebilirsiniz. bunu futbol terimleriyle açıklarsanız kimse zaten bir şey demez. he buna "sus lan it sen kimsin fatih terim'i eleştiriyorsun" diyen olursa işte bu faşistlik olur. ancak siz "fatih terim kötü" deyip sebebini yazmazsanız insanlar size "fatih terim iyi çünkü takımı şampiyon yaptı, süper kupayı aldı, şl'de çeyrek final oynattı" der ve devam eder "futbol cahilliği yapmayın doğru argümanlarla konuşun."

    aynı şey semih kaya muhabbetinde oldu. bir yazar arkadaşımız semih kaya'yı eleştirmedi. itin götüne soktu. halbuki o girdiden çok değil 3-4 girdi üstte semih kaya'nın oynadığı maç sayısı ve onun olduğu zamanlarda kaç maç gol yemediğimiz yazıyordu. yani adam belgelerle konuşuyor. ama diğeri kendi kalesine gol atmıştı kötü diyor. işte bu düşünce özgürlüğü değil. çünkü semih kaya'ya zarar verecek bir düşünce. içi boş, nefret söylemleri bunlar. insanlar bu içi boş, nefret söylemlerine kanıtlarla karşılık verdiğinde "sikko" olarak adlandırılıyor. düşünce özgürlüğü karşındaki fikre sikko demekse bırakalım kimse düşünmesin. çünkü bunu diyen bir adam değil düşünmeyi nefes almayı hakketmiyor. saygısı yok çünkü.

    ayrıca bu arkadaşın girdisinden sonra "tek bir bireysel hatasından dolayı kaybettiğimiz maç göster" dedim çocukça girdiler girmeye devam etti. fikri var ancak onu destekleyecek bilgisi yok maalesef. böyle içi boş fikirler için birbirimizi kırmaya değmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın