• 5
    sebastian vettel'in yeni bir kalleşlik örneği sergileyerek ''kazandığı'' yarış. son turlarda önde olan mark webber'e de, vettel'e de pozisyonlarını koruma ve motor devrini düşürme emri verildi. çünkü yarış kontrol altındaydı ve artık zorlamalarına gerek yoktu. webber bu emre uyup motor devrini düşürürken, vettel tam tersini yaptı ve aynı tempoda devam edip takım arkadaşını ''geçerek'' yarışı kazandı. diliyorum o zorladığın motor kritik bir noktada gg. vettel!

    fernando alonso içinse söylenebilecek söz yok! yine bir ferrari gerzekliğiyle yarışı sona erdi. zarar gören ön kanadını değiştirmek için pite almak yerine, onu pistte tutmaya devam etiler. muhtemelen pist kuruyup, kuru zemin lastiklerine geçene kadar tek tarafı yere sürtüp kıvılcımlar çıkaran kanadın dayanmasını umdular. bunların süper zekaları olmasa, alonso'nun ekstra iki şampyonluğu daha vardı şimdi...

    lewis hamilton yarışın en güzel anına imza attı. yanlışlıkla eski takımı mclaren'in pitine daldı. alışkanlıklar kolay değişmiyor, ya da seviyorsan git konuş bence! kapılarımız sana her zaman açık kara oğlan.

    mercedes'lerin temposu hiç fena değildi. uzun süre red bull'larla mücadele edebildiler. ancak hamilton'ın yeterli benzininin olmadığı anlaşılıp, mücadeleyi bırakana kadar... hamilton'a karşı yaptıkları bu hatayı, nico rosberg'in yarışını baltalayarak gidermeye çalışmaları hataydı bence. zira rosberg'in, yakıt tasarrufu yapmak için temposunu düşüren hamilton'ı geçme isteğine olumsuz yanıt vererek, geride kalmasını sağladılar. evet, hamilton podyumu haketmişti, ama yarışın içerisinde takım hatalarına da yer var. bugün hamilton'ın başına gelir, yarın rosberg'in...

    mclaren ufak da olsa bir gelişme göstermiş. ama ne yazık ki jenson button'ın gayet iyi götürdüğü yarışı, yine pit ekibinin yaptığı hatayla baltalanmış oldu. lastikleri iyi takılamadığı için piti uzun süre terk edemeyen button, dördüncülük, beşincilik kovaladığı yarışı on yedinci sırada bitirebildi.

    kimi raikkonen ise zaten çok geride başladığı yarışta sürekli birilerinin arkasında kaldı ve etkili bir performans sergileyemedi. önleri açık olduğunda lotus'ların hızı öndekilerle rekabet edebilecek seviyede gibiydi ama, sıralama turu performanslarını geliştirmedikçe, şampiyonada söz sahibi olmaları çok zor.

    sonuç olarak mark webber'e olanlar büyük haksızlık. uzun zaman sonra iyi bir start alıp liderliğe yerleştikten sonra, takım emirlerini adice kullanan takım arkadaşına geçilmesi yazık oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın