• 3
    sıralama turlarına yağmur'un damga vurduğu yarış. öyle bir damga vurdu ki grid'de oluşacak normal sıralamaları alt üst etti desek yeridir.

    red bull ve ferrari kuru zeminde istenileni veremiyordu. özellikle ferrari hafta boyunca ilk 5'in dışında kaldı. red bull onlara göre kısmen biraz daha iyi bir görüntü çizdi. günün son seansında aniden çöken yağmur bugünkü yarışa iki takımın da ilk 3 sıradan başlamasını sağladı. ferrariler 2 yıl önce bu pistte yağmur nedeniyle tur atamamışlardı. bu yıl ise aynı hatanın kıyısından dönüldüğünü ve yağmur bastırmadan turu tamamlayıp kendilerini ilk 10 sıraya attıklarını ekleyelim. sıralamalar kuru zeminde tamamlansaydı ferrari ve red bull ilk 3'ü göremezdi sanıyorum. zira gerçekten sıralama performansları pek iç açıcı değildi.

    ayrıca red bull'un oynadığı kumar tuttu. yağmur yağmasa red bull için en iyi sonuç dördüncü çizgide yer almak olabilirdi. fakat hem lastik koruma stratejisi farklı olan hem de yağmur ayarıyla sıralamaya giren red bull'un en azından cumartesi gününü kazandığını söylemek lâzım. tabii ki vettel'in hakkını da vermeli. kusursuz bir sürüş ile en yakın rakibe 1 saniye fark açmayı başardı.

    dünkü sıralama sonuçlarına en çok üzülen takım mercedes'tir. antrenmanlar dahil olmak üzere gayet verimli bir sürüş performansı ortaya koyuyorlardı. yine iyi bir noktadalar, ama ilk 3 sırada yer almaları işten bile değildi. keza force india pilotu adrian sutil de daha yukarılarda kendine yer bulabilirdi. işte bunlar hep yağmur... mclaren ise bu sezonun en büyük hayal kırıklığı olmaya devam ediyor.

    bugün yağmur olsun olmasın ferrarilerin her zamanki gibi iyi bir start alacağını düşünüyorum. vettel'in ön sıradaki yeri ferrarilerin üstün kalkış performansıyla muhtemelen ikinci düzlüğün sonunda sona erebilir. üçüncülüğe düşmesi olası. genel olarak yağmur'da vettel ile alonso, biraz da hamilton diğerlerinden öne çıkıyor. massa ve raikkonen'in zayıf yağmur performansları bu kez değişir mi göreceğiz. öndeki ve arkadaki pilotlar her şeyi yapabilecek kapasitede.

    keyifli bir yarış olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın