• 7399
    taktik arayış çabalarında sona ulaşmış takımımız. şöyle ki fatih terim denemeyi ve sonuç aldığı opsiyonlarla devam etmeyi seven bir yapıya sahip.

    geçen seneyi hatırlayalım. sezona başladığımızda sancılı süreçler yaşadık. ilk on haftaya baktığımızda* yaşanan puan kayıpları gereğinden fazlaydı*. arenadaki sivas maçı ile çift forvete dönüşteki ilk adım atıldı ve süreci deplasmandaki gençlerbirliği galibiyeti izledi. ardından art arda gelen derbi* galibiyetleri tıpkı şimdi olduğu gibi o zamanki taktik arayışlarını sonlandırmıştı. terim iki derbiyede aynı on birler ve aynı taktik anlayışla başlayıp bir anlamda "arayan" hoca olmanın karşılığını alıyordu.

    ha tabii ki süreçte yaşananlarda çok önemli. bahsettiğimiz bu seride işlerin yolunda gitmemesi veya yaşayacağınız talihsiz puan kayıpları arayışlarınıza farklı bir yön verebilir veya bu kadar kısa sürede sistemin oturmasını engelleyerek sağdan soldan çatlak seslerin çıkmasına sebep olabilirdi. ama şans sadece iyi olanın yanındadır ve iyi olan muhakkak başarıyı yakalar prensipleri art arda gelen 9 maçlık galibiyet serisiyle yine doğrulandı. galatasaray yeni oturttuğu sistemiyle sezonu şampiyon olarak tamamlayacaktı.

    belki bunu söylemek için biraz erken davranıyoruz* ama bu senenin onuncu haftasını da şu son iki maçlık süreçte yaşıyoruz. galatasaray ligde şu zamana hep bir iyi bir kötü şekilde geldi yani idare ederek oynadı*. ama schalke maçının fatih terim'e getirdiği aşırı motivasyon* ve yüksek taktik bilgisi bizi belkide devre arası transferlerimizden sonra yine uzun süreli kullanabileceğimiz başarılı bir taktik anlayışa itti. drogba ve sneijder'ın gelişiyle terim arayış içerisinde olduğunu oynattığı farklı sistemlerle bize göstermişti. takımın 4-2-3-1 de* ve 4-4-2 de* yaşadığı aksaklıklar, ilk schalke maçında tam anlamıyla kuramadığımız üstünlük, eskişehirdeki vasat futbol derken arayışlar 4-1-2-1-2 dizilişiyle son buldu ya da umarım son bulmuştur. takım iki maçtır zevk veren ve sonuca ulaşan futbol oynuyor. özellikle melo ve eboue'nin yükselen formları oyuncuların her birinin en yüksek performanslarını gösterecekleri bölgelere yerleşmesiyle açıklanabilir*. (bu arada elmander, melo, eboue bu oyuncuların performans durumlarının tamamen takımın genel yapısıyla doğru orantılı olduğuna inanmaya başladım.)

    ideal on birini oturtmak üzere olan galatasarayda şuan ki küçük sıkıntı ligde ki yabancı sınırlaması. gökhan zan'ın yerine dany döndüğünde hangi yabancının yedekleneceği muallak olsada sanırım riera ilk aday. daha önemlisi ise işlerin yolunda gitmesi ve yine şansın iyilerin yanında olması. yani arayışları sonlandıracak olan taktik anlayışın kesinlik kazanması için geçen sene ki gibi galibiyet serisine ihtiyacımız var. 4-1-2-1-2 şu durumda eldeki oyunculara uygun ve dolayısıyla mantığa en çok yatan sistem görünümünde. kısaca terim'in arayışlarını sonlandıracak sistemde diyebiliriz. zaten fatih terim bu sistemi tam manasıyla oturtursa yaz transfer dönemini bu seferki gibi aşırı hareketli geçirmek zorunda olmadığından* (u: melo'nun seneye aramızda olmayacağını düşünmüyorum bile umarım bu takım için ne kadar önemli olduğunda hem fikirizdir) (u: bir de engin konusu var ki çok arıyoruz kendisini bugün hamit çıktığında geçen sene ki engin oyuna girmeliydi) arayışını uzun zaman kullanacağı bir sistemle sonuçlandırmıştır diyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın