2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Rövanş Maçı
21:45 Veltins Arena
2 - 3
  • 152
    riera'nın cezalı olmasından dolayı hakan balta'nın uchida - farfan ikilisi karşısında nasıl performans göstereceğini merak ettiğim maç. başımızı çok ağrıtabilir bu durum. zaten adamların en etkili oldukları bölge kanat organizasyonları. bizim formda ve iyi bek oyuncularımız yok. hatalar yapsa da hızıyla önemli müdahalelerde bulunan dany hala takımdan ayrı çalışıyor. eğer dany oynayamaz ise, gökhan zan tek alternatifimiz ve eboue - semih - gökhan - hakan savunma dörtlüsü ile çıkarsak bu inanılmaz ağır bir savunma dörtlüsü olur ki, çok bela açar başa. jones ve huntelaar'ın olmaması tabii ki avantaj ama ilk maçta oynamasına rağmen pek bir şey yapamayan huntelaar'ın eksikliğini hissettirmeyen bir üçlüsü var rakibin. bastos - draxler - farfan. son oynadıkları dortmund maçında maçı resmen bu üçlü götürdü. ikinci yarı tempoları düşse de, istedikleri almışlardı sonuçta.

    schalke'nin gol atmak zorunda olmayışı bizim için dezavantaj. yukarıda saydığım o üçlü, bizim gol atmak zorunda olduğumuz bir maçta açıklarımızı değerlendirebilecek çok hızlı ve teknik oyuncular. ben ilk 50-60 dk risk almamamız gerektiğini düşünüyorum. kontrollü oyun, ayağa paslarla dengeli oynamalıyız. hemen bir gol atmak için yüklendiğimiz anlarda yiyeceğimiz bir gol işi daha zor duruma sokabilir. muhtemelen kapanacaklardır ve kapanan takımlara karşı ben drogba'nın tek forvet olarak maça başlamasından yanayım. burak'ı yedek bekletmek daha doğru. ama işte adam 7 gol atmış, bir anda onu kenara almakta kolay değil. ancak; drogba - burak ikilisi ile oynadığımız maçlarda pek yararlı olmadı bu ikili.

    ben fatih hoca'nın bu maça 4-2-3-1 sistemi ile çıkacağını düşünüyorum. sol tarafta artık mecburen! amrabat oynamalı. hakan balta'ya yardım etmesi açısından önemli onun oynaması. eboue ve hamit ikilisinin bulunduğu sağ kanadı daha çok hücum varyasyonları içerisinde göreceğiz sol tarafa göre. selçuk ve melo'nun kesinlikle jones'ın da yokluğunda rakipten orta saha üstünlüğü alması gerekiyor. dortmund draxler'i bir kitledi maçın ikinci yarısında neredeyse pozisyon üretemedi schalke. yarattığı pozisyonlarda dortmund'un artık riske edip çok açık oynamasından faydalandığı kontra ataklardı. bu yüzden draxler'i kitlemek önemli. rakibin kanat oyuncuları için yapacak fazla bir şey yok maalesef. istediğimiz kadar önlem alalım adamlar mutlaka etkili olacaklar. yapacağımız tek şey çok dikkatli olmak ve melo'nun geçen sezon çokça yaptığı iki stoperin arasına girmesini beklemek.

    tabii ki bu teknik - taktik konuları da çok önemli ama; bu maçı/turu alırsa yürek alacak, inanç alacak, konsantrasyon alacak. son 7 yılın en önemli maçı galatasaray tarihi açısından. futbolcularda, teknik ekip de camia'da bunun bilincinde. bu tur için şu anki görüntü ile, kimse favori değil. bir tek oyuncumuz bile eli belinde gezmemeli, bir saniye bile koşmayı bırakmamalı. topu ısırmalı, yüreğini ortaya koymalı. avrupa'nın hatta dünya'nın en önemli futbol organizasyonunda çeyrek final için bu kadar şansımız varken, yaklaşmışken buradan bırakmak olmaz. buraları çokça oynamış; drogba, eboue, sneijder, hamit geri kalan arkadaşlarına gereken konuşmaları ve yardımları yapacaktır. ve tabii ki; buraları çokça oynamış ve kazanmış fatih terim.

    sonuç olarak; turu geçmemek için, hiç bir engel yok. orada olamasak da, kalbimiz ve dualarımız aslanlar ile. allah yardımcıları olsun, tur ile dönerler inşallah.

    edit : riera cezalı değilmiş, yanlış anons. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın