• 110
    dünyanin belkide en kaliteli iklimine sahip ulkesinde yasiyoruz. tam dunyanin merkezinde ve hersey dengede. gunesse krali, yagmursa bereketlisi, ruzgarsa en yumusagi. iste böyle bir ortamda siktimin cimlerini adam gibi yetistiremiyeceksek futbolu birakalim.

    isvec'te yasiyorum ve su an hava -17 derece. öyle soguk oluyorki bazen osurugun bile buhar oluyor. evim hipodroma ve stada yakin. kis sezonunda asiri soguk oldugu icin mac yapilmiyor ama sahalarin cimleri hali gibi. soguk oldugu icin cimler donuyor 3-4 ay donmus vaziyette kaliyor ancak hava sartlari normale dönunce cimler piril piril oluyor. böyle bir ulkede cimler hali gibiyken dunyanin en dengeli iklimine sahip en merkezi ulkesi turkiye'de tarlada mac yapiyoruz.

    cim lan bu. cim... evde kucuk bir kapta iran kedime yemesi icin cim yetistiriyorum. dusun, pamugun icinde bile yetisiyor. gunes ve bakim yok ama cimler yetisince topragindan ayiramiyorum o derece saglam oluyor. tabii kl 100 metrelik sahayla konuyu kiyaslamiyorum. varmak istedigim nokta cimin cok kolay yetisen bir ot turu olmasi.

    egitimsiz, konu hakkinda bahcivan kadar bile bilgisi olmayan cim sorumlusu insanlar mi calisiyor arena'da? nedir bu kadar izdirap olacak sorun? saha gunes almiyor eyvallah ama icerde de sen esrar ekmiyorsun. götu boklu cim yetisiyor. iyi cim zaten 15 gune kök salar ve kökleri ag gibi butun topragi sarar. bizim sahanin cimleri beton ustunde yosun varmis gibi. ya cim kalitesiz ya da cimi tutacak toprak sik gibi.

    bu sezon böyle gecer ve daha cok puan kaybederiz. ancak artik önumuzdeki sezon icin gereken yapilip, on numara bir zemin hazirlanmalidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın