resim
Lincoln Cássio de Souza Soares
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:45
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 920
    karşı yakanın değil galatasaray'ın futbolcusu olduğu için hakkında girilen entrylerin eleştiriye cevap vermek ve polemik yaratmak gibi algılanmaması gereken oyuncudur. öncelikle şunu belirteyim baştan, buraya entry girerken kimseyle polemiğe falan girme gibi, laf yetiştirme gibi bir düşüncem yok. galatasaray için toplanmış insanların olduğu böyle bir ortamda öyle bir düşüncem de olamaz zaten. ayrıca bir konu varki tartışılıyor. entry girmek illa polemik yaratmak zaten değildir. bu başlık altına bu kadar fazla entry girmek özellikle yaptığım birşey de değildir. tek derdim galatasaray taraftarının bu oyuncuyu yanlış tanımaması, basının ve onun potansiyelini bilip, bu potansiyelden korkup gitmesini isteyenleri sevindirmemizdir. kalifiye jurnal arkadaşımız, lincoln için şeytan tüyü var bugün kızar yarın severim demiş ya. işte tam da böyle bir şeyden bahsediyorum. bizi oyuncumuza karşı kışkırtıyorlar ve bizler hep bugün kızıyor ama yarın bir türlü sevemiyoruz. kızdığımız tarafı hep sıcak tutuyor medya.

    lincoln'nün otoritelerce bilinen iş ahlakına gelince. ben otoritelerin galatasaray hakkında yorumlarını önemseyen biri değilim. o yüzden gördüğüm duyduğum kadarıyla olayları yorumluyorum. lincoln schalkeden kovuldu diyor mesela türkiye'deki otoriteler,schalke kapıya koydu diyorlar ama gerçek öyle değil. lincoln schalke kendisini bırakmak istemediği halde kendi isteğiyle geldi. bu kendi isteğiyle gelme konusunda lincoln ile ilgili ekşi sözlükten bir alıntı yapalım.

    --- alinti ---
    "tuhaf bir heriftir kendisi. almanya'da içine kapanık, konuşmayı pek sevmeyen, kendi halinde biri olarak bilinir. bu haliyle herhalde yengeç burcudur bu herif. aşırı duygusaldır ama sahada nedense birden yükselini aslan olan yengeç burcu erkeğine dönüşür.

    bu herif garip bir şekilde agresif taraftardan hoşlanmaktadır. ona göre taraftar dediğin kendinden geçmeli, sinirlenince en sevilen oyuncuyu bile yuhlamalı, rakibe kurduğu kadar kendi takımına da baskı kurmalıdır. almanya'da schalke taraftarı bazen bu isteğini ona verir ama taraftar hiç bir zaman onu istediği kadar gaza getirememektedir.

    alex'ten, juninho'dan ve bilimum ünlü brezilyalı 10 numaradan çok daha iyi olduğuna inandırmıştır kendisini ve onlar gibi kahraman olmak istemektedir.

    işte bu yüzden, tuhaf bir oyuncu olduğu gerçeğiyle beraber bu herif deli gibi galatasaray'da oynamak istemektedir.
    nedense avrupa'da kendi liglerinde ortalama olan takımlar galatasaray'ı büyük görürler. halbuki statları olsun, gelirleri olsun, tesisleri olsun hepsi galatasaraydan büyüktür. bu durum almanya liginde daha bariz görülür.

    o yüzden bu lincoln denen herif, galatasaray'da oynamak istemektedir. takımıyla şampiyon olmak istemektedir, takımın biricik kahramanı olmak istemektedir, tezarühatlarla her yanı inleten agresif manyaklar istemektedir. lincoln galatasaray'da oynamak istemektedir. allah kendisine akıl fikir versindir. daha ne diyeyimdir."

    (beyteper canavari, 21.06.2007 12:41)
    --- alinti ---

    şimdi gelelim diğer bir konuya lincoln'nün sorunlu bir adam olduğuna ve bunun schalke günlerinde belli olduğuna. bu da otoritelerin lafı. bu konudada birincil bir ağızdan alıntı yapalım. almanya'da yaşayan ve lincoln'ü ordaki günlerinde canlı izleyen borges'in blogundan alıntı yapalım.

    --- alinti ---
    lincoln hep problemli bir insan olarak lanse edildi. peki söyle bir geriye dönüp schalkede yaptiklarina baktiginiz vakit ne tür problemler cikarmis biliyor musunuz ? ridvan dilmen, mehmet demirkol ve daha pek cok yazar-cizer gönderildi diyor.. problemli diyor,kariyeri düsüste filan. kewell, gönderilmistir liverpool'dan. baros, lyon'dan gönderilmistir. yalniz lincoln'de ve hatta aslinda meira'da durum tersidir. o puan puana gidilen bir yarista gereksiz yere gördügü kirmizi kart ile 5 mac ceza almistir hatta mesut özil de forma giymeye baslamistir onun yoklugunda.. simdi onun yoklugu sampiyonlugun kacisi ile esanlamli ise bir takim lincoln'ü gönderebilir mi ? aradan gecen bilmem kac yila ragmen bir takimda hala lincoln'ün gönderilmesi tartisma konusu olabilir mi ? bu kirmizi kartin disinda lincoln'ün yasadigi disiplin problemi nedir deseniz kim size neyi aciklayacaktir ? yoktur abi.. yoktur. ama bugün 25 milyon euro'ya transfer olan diego'nun disiplinsizliklerini anlatsam surdan misira yol olur.. bayern'e transfer oldugu söylenilen muhtesem sag bek rafinha'nin yaptiklarini yazsam oha dersiniz..
    --- alinti ---

    evet lincoln'nün de hataları olmaktadır, olacaktır da. mesela kampa geç katılmak gibi. ama bunun sonucuna da katlanmış para cezasını ödemiştir. ve bu durumdan sonra herhangi bir form düşüklüğü yaşamamıştır sezonun ilk yarısı.
    bugün magath'ın kendisini schalke'ye götüreceği haberlerinin schalke forumlarında nasıl sevinçle karşılandığı da ortadadır. çünkü lincoln'den sonra o boşluğu dolduramadılar. kuranyi de bunu ifade etti zaten geçenlerde.
    ben şimdi bütün bu somut örneklere bakıyor ve basının çok değerli otoritelerinin yalanlarla ve çifte standartlarla neyi amaçladıklarını görebiliyorum. lincoln bugün öve öve bitiremedikleri alex'ten kat kat üstün bir oyuncudur. bu derece üstüne gidilişi de bunun bal gibi bilinişinden kaynaklanır. galatasaray taraftarı olarak bu tuzağa düşmemek gerekir. sürekli kewell ile baros ile karşılaştırarak lincoln'ü yıpratmaktan başka bir iş yapmayız. hepsi bizim oyuncumuz ve hepsi değerli. hiçbirini hiçbiri üzerinden yıpratmanın anlamı yoktur.
    lincoln galatasaray'ı ve taraftarını sevmektedir. futbol oynama derdindedir gölge etmeyelim yeterdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın