• 313
    "her toplum layık olduğu şekilde yönetilir." görüyorum ve arttırıyorum. ayrıca her toplumun entellektüelleri, ön plana çıkan sanatçıları, akil adamları, rütbeli askerleri, iş adamları ve dahi aklınıza gelebilecek tüm önemli noktalardaki insanlar toplumun hak ettiği kadar değerlidir. bizim toplumumuzda önemli sanatçılar demet akalın, serdar ortaç, önemli şovmen olarak acun ılıcalı, önemli futbol yorumcusu olarak ahmet çakar, rıdvan dilmen, iktidarda tayyip erdoğan, muhalefet partilerinin başında kemal kılıçdaroğlu ve devlet bahçeli...

    yani bu toplum aslında hak ettiği gibi yönetilmekte, hak ettiği kalitede şarkılar dinleyip hak ettiği kalitede programlar izlemektedir. toplumun değer yargılarının en fazla %10-%15 arası bir kısmı ile uyumluluk gösterdiğim için şunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum ki; bu adam bizim futbol camiamıza, geniş perspektiften bakacak olursak toplumumuza, fazla bir adamdır. daha önce galatasaray taraftarı başlığında "bu toprakların insanıdır, çok fazla beklenti içine girmeyin." demiştim, tekrarlıyorum. çok fazla beklenti içine girmeyin, iyi bir iş yapıyorsanız insanların ne dediğine veya ne yaptığına kulak asmayın. halkı küçümsemek değil bunu söylerken amaçladığım. bunu söylüyorum çünkü; insanlar gerçekten entelektüel olan, dolu birinin yaptığı işleri ve söylediği sözleri yorumlayabilecek ve anlayabilecek kapasiteye sahip değiller. bu siyasi olarak istenen bir şey bu ülkede, kökü de çok eskilere gider ama siyaset konuşmak istemiyorum bu mecrada, yeri burası değil. insanlar ne yeterli bir eğitim alıyorlar eğitim sisteminin içerisinde ne de kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratabiliyorlar hayatlarında. ne gerekli eğitime ne de gerekli sağduyuya ve bilince sahip değiller.

    şimdi, melih abiye yöneltilen abuk subuk eleştiriler ve yapılan 0-6 yaş arası espriler için; onların anlayacağı dilde; bir cevabım olacak:

    iğrençsiniz ibneler!
App Store'dan indirin Google Play'den alın