• 243
    devre arasinda bir yazi yazmistim. sonuna kadar da arkasindayim, bugun bu plan tutmadi ama bu duracaklari manasina gelmez.

    soyle ki;

    bugune kadar federasyon bir sekilde ligi dengede tutmayi basardi. pfdk'nin verdigi ve vermedigi cezalar, tahkimin iptal ettigi ve etmedigi cezalar, hakemler falan derken bu haftaya kadar geldik. ben bu aralarda bir hamle bekliyordum ama boylesini degil. 24 subat 2013 fenerbahce kasimpasa maci ile ilgili cok konusmayacam. zira her sey ortadaydi. ayrica zaten bizim macla ilgili soyleyeceklerim yeterli olacaktir.

    bugunku maca cikan hakem ciddi manada tetikci idi. bu tamamen benim sahsi kanaatim. hakemler hata yaptiginda bahsederim ancak bugune kadar kimseyi boyle bir sey ile itham etmedim. gerci maremim zaten kendisine de degil, kendisi olmasa baskasi mutlaka olurdu ve yasananlar farkli bir sekilde gelisirdi sadece. amac ve sonuc degismezdi.

    ortam tam anlami ile hazirdi. fenerbahce muthis(!) bir geri donus ile macini kazanmisti ve galatasaray sozum ona baski altindaydi. stadin zemini bozuktu ve rakip iyi kontraya cikan ordu ve puana muhtac. ve ayrica 'buyuk ceza' icin bicilmis kaftan. 'buyuk ceza' ne mi? tamamen yine benim sahsi kanaatim, federasyon boyle bir hakem katliami icin orduspor maci'ni secti. zamanlama olarak da stratejikti ve boylesi bir imkani kacirmak istemediler. hakeme gerekenler soylendi ve gorevini yapmak icin sahaya cikti. detaylarina girmeye gerek yok, yapilanlari herkes gordu. ben 90 dakika tek tarafli hata yapti da demiyorum, ancak futbolu bilen, hakem psikolojisini bilen bir insan hakemin 25 subat 2013 galatasaray orduspor maci'nda ne yaptigini anlamistir. hesaplari suydu. hakem katliami ile galatasaray ve orduspor kafa kafaya getirilecek, galatasaray mutlak puan kaybina ugrarken; orduspor ve teknik heyet taraftarimizin hismi ile karsi karsiya kalacakti. boylece her iki takim da sikeye karsi ayakta durmanin bedelini biraz da olsa bu sekilde odeyeceklerdi. ama olmadi, bir yerden sonra islemedi plan. buna ne sebep oldu bilmiyorum. ya yan hakem daha fazla kaldiramadi sahadaki rezaleti, ya da takdir-i ilahi vukuu buldu.

    ama galatasaray ruhu bu. yakalayinca cakar adama. orduspor'a degil lafim, oyunu cirkinlestirmeden oynadilar; profesyonellik denen illeti en asgari sekilde uyguladilar. hocalari ise zaten tertemiz bir insan. fatih terim'in nasil bir katliama reva goruldugunu gorunce kendisi de cikmadi kulubeden. sadece bu da degil, kulubeden cikmamasi bile sesinin kisikligina bagladi. o kadar da ince gorup dusunuyor.

    sahada iki guzel takim vardi. fakat bir tane de 22 futbolcunun ekmegine kan dogramayi gorev edinen bir yildirim demiroren federasyonu hakemi. iyi yazdilar senaryoyu, iyi de oynadilar. ama unuttuklari iki sey vardi. 1, allah'in da bir hesabi var ve 2, karsindaki takim galatasaray.

    kac kere gosterirsek gosterelim, tadina vardilar bir kere. devamini hep isteyeceklerdir. bundan kelli bu isin sadece sahada gorulecegi yok, sonu yok yani. bir yerde illa ki patlayacak bu bomba. yonetimin biraz sesini duyurmasi, muracaat edilecek, yapilabilecek ne varsa yapilmalidir bu federasyonu degistirmek adina.
App Store'dan indirin Google Play'den alın