• 97
    schalke maçı sonrası hem takımın, hem hocanın nasıl bir reaksyon göstereceğini merakla beklediğim maç.
    aslında herşey fatih hoca'nın elinde. elinde belli bölgeler açısından harika bir takım var. doğru taktiği daha doğrusu bu kadroya en uygun taktiği artık bulup ısrarla onu oynatması lazım.
    zira eldeki burak, sneijder, drogba üçlüsü buna mecbur ediyor.üçünü bir arada oynatabileceği en uygun düzen orta sahada 3 tane çok koşan, box to box oynaya pres yapan oyuncuların varlığı ile olabilir.
    defanstaki eleman yetersizliğinden ötürü zaafiyetlerimiz varken, topu ileride tutma, özellikle iç sahada baskı kurma, akın sürekliliği sağlamak için bu üçlünün bir arada ve hepsinin doğru yerlerde olması şarttır.

    sneijder'den sol açık olamayacağı ortada, sneijder varken ve oynaması gerekirken; artık bu takımın zaten işlemeyen 4-4-2 'de ısrar etmesinin anlamsızlığı da ortada.

    bunların yanında hamit'ten kanat, sabri'den sağ bek olmayacağı da ortada. hocanın bunlarda ısrarını da yanlış buluyorum.

    sonuç olarak önceki üçlüyü kafadan yazdığında sneijder otomatikman forvet arkası oluyor; drogba ve burak yan yana oynarlarsa; geride bence en ideal diziliş emre/engin (sol iç) - yekta - selçuk olur.

    defans ise riera - danny - gökhan zan - eboue diyorum.

    tabi bu kadro bu maç özelinde melo mutlaka cezası bitince yekta'nın yerinde oynamalı.

    engin veya emre geçen seneki kurduğumuz orta saha baskısının ve dominasyonun oluşmasında büyük etkendirler. bu yıl emre'yi hoca kanatta çok oynattı ve başarısız oldu.ama bence emre orta sahda sol içte, hem koşan basan top çalan hem de topu ileriye doğru sneijde'e aktartabilen artı hamit'e nazaran 3 kata daha çabuk oluşu ile en azında 1 maç bu taktik diziliş ve kadro ile denenmeyi hak ediyor bence.

    bu yapı bariz bir 4-3-1-2'dir. ve iç sahada galatasaray mutlaka böyle oynamalıdır.

    hamit de üçlünün içinde denenenbilir sağ iç veya sol içte. belki de daha iyi olur. zira kanatta çok verimsiz ve çok top eziyor.

    amrabat bu takıma ancak sonradan girer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın