resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:53
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 1835
    hakan'ı mazur görmek lazım bu konuda. hakan bir siyasetçi sonuçta; kim bilir belki ileride bir gün galatasaray tarihinde "efsane arnavut golcü" olarak anılacaktır. her şey değişiyor çünkü, her şey değişiyor.
    gün 'statüko' ile mücadele etme günüdür ne de olsa, 'toplumun ihtiyaçları'na cevap verme zamanıdır; hakan da onu yapıyor.

    hakan açıklamasında mehmet akif'ten bahsetmiş. mehmet akif mevcut istiklal marşımızın şairidir ve ümmetçi bir anlayışa sahiptir; "allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" diyen bir insandır akif. bakalım şiirinde ne diyor:

    türk arapsız yaşamaz, kim ki 'yaşar' der delidir,
    arab'ın, türk ise hem sağ gözü, hem sağ elidir.
    veriniz baş başa; zira sonu hüsrân-ı mübin,
    ne hükûmet kalıyor ortada, billâhi ne din!
    'medeniyyet' size çoktan beridir diş biliyor;
    evvela parçalamak, sonra da yutmak diliyor.
    arnavutlar size ibret olacakken halâ,
    ne bu şûride (bulanık) siyaset, ne bu fâsid dâva?
    görmüyor gittiği yanlış yolu, zannım, çoğunuz,
    size rehberlik eden haydudu artık kovunuz!
    bunu benden duyunuz, ben ki evet arnavudum...
    başka bir şey diyemem... işte perişan yurdum!.."

    aynı şekilde ali sami yen bey'in de arnavut olduğu söylenir. ali sami bey galatasaray'a "türk olmayan* takımları yenmek" gibi bir hedef koymuştur. ayrıca (bkz: #883410)

    bu iki önemli insan aynı tarihlerde yaşamış. aradan yüzyıl geçmiş.

    araplar türkler olmadan yaşıyorlar; türkler de aynı şekilde araplara ihtiyaç duymadan. bitmiş gitmiş yani. galatasaray türk olmayan takımları yenmiş; hatta geçen gün biriyle berabere bile kaldı.

    hakan'ın siyasi yönünü yazmayalım buraya diyorum fakat olmaz, sen yazmasan da birileri yazar muhakkak; çünkü hakan artık bir siyasetçi ve aynı zamanda futbol yorumcusu. dolayısıyla spora, futbola sadece eski bir futbolcu olarak değil, siyasetçi gözüyle de bakacaktır. e siyaset böyle işte kardeşim çok matah bir şey değil yani. menfaat üzerine tesis edilen bir garabet. ne bileyim, ben henüz iyiyi, doğruyu, güzeli hedefleyen; menfaat gözetmeyen bir siyasete denk gelmedim... hakan'a sadece şunu soruyor insanlar: 'hakan bu açıklama neden daha önce değil de şimdi'? tabi bu açıklamayı mehmet akif ersoy üniversitesi'nde yapmış olması da manidar.

    her neyse türklerin imam osurursa cemaat sıçar kabilinden böyle dozu ayarlayamayan durumları vardır bilirsiniz. beni asıl korkutan o. şimdi hakan'a kaptırıp "alayımız arnavutuz, olmayanın da götüne koyacaz" gibi bir işe kalkışmalarından korkuyorum. yoksa çok kimsenin umurunda olmaz hakan'ın arnavut olması. olsun ne olacak hakan da arnavut olsun... ne diyordu güzel insan rocky bir repliğinde? 'herkes değişebilir' diyordu 'her şey değişebilir'.

    buraya gelip buradaki heykeli, putu sorgulayan her bi zike karışan, karışmayı kendinde hak gören avrupalının da, asyalının da, antartikalının da, amerikalının da, marslının da eline sözlük ülkü ocakları versin. şahsen benim çok umurumda değil başkasının ne deyip demeyeceği; herkes kendine bakacak önce... fakat galatasaray bir türk takımıdır. bazılarının çok zoruna gidecek biliyorum ama tekrar ediyorum galatasaray bir türk takımıdır. batının tabiri ile 'orijin'i türktür. çatlasan da patlasan da böyledir. türkler olmasaydı galatasaray olmazdı lan. galatasaray türk olmasaydı ben zaten taraftarı olmazdım. hakan da hakan şükür olamazdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın