resim
Albert Riera Ortega
Görev:Teknik Direktör
Takım:G. Bordeaux
Yaş:42
Uyruk:İspanya
  • 1866
    adam asmaca oynamayı çocukken de sevmezdim, hala sevmiyorum; her ne kadar oyun çok farklı bir biçime kavuşmuşsa da çocukluğumdan bu yana. bu şöyle bir kenarda dursun.

    riera hepimizin bildiği gibi bu sene küllerinden doğuyor, herkesin bu adamdan ümidini kestiği bir zamanda hoca ona güvendi, o da ard arda beklenmedik performanslar sergileyerek sol açıktan sol beke evrilmeye başladı. eyvallah, çok büyük saygı duyuyorum çalışma, oynama azmine ve iş disiplinine. gel gör ki; bazı maçlarda inanılmaz savruklaşabiliyor. akhisar maçında bu çok ağır sonuçlar doğurmayabilir, hatta eskişehir, bursa gibi maçlarda dahi sonuçları çok ağır olmayabilir bu gibi savruklukların. sonuçta hem rakiplerin seviyeleri belli hem de lig uzun bir maraton ve mutlaka puan kayıpları olacak. ancak bu savrukluklarını schalke karşısında yaparsa işte o zaman büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. 20 şubat 2013 günü karşısında farfan olacak büyük ihtimalle, bu gibi savruklukları affedecek bir adam değil kendisi. her ne kadar schalke eksik gibi gözükse de hala çok etkili isimleri var sağlıklı kalabilenlerin arasında ve bu isimler gole çok yakın adamlar. schalke maçında yiyeceğimiz bir gol allah göstermesin tura bile mal olabilir bize. o açıdan biraz daha derli toplu oynamasını, gerekirse hücuma daha az destek vermesini temenni ediyorum. zira bu adamın orjini sol bek değil, sol açık. "dilerim kendisine çeki düzen verir, en yakın zamanda toparlar." diyemezsin.

    mevzu bahis agresifliklerinin de bu savrukluğundan ileri geldiğini düşünüyorum kendisinin. daha derli toplu durabilirse mevkisinde; ki bu da daha az, örneğin üç yerine iki kere, bindirme yapmasıyla alakalı; malum agresifliklerinin de bıçak gibi kesileceğine inanıyorum. her şeyden önce, yazımın başında da belirttiğim gibi; bu adam sol açıktan sol beke evriliyor ve bunu otuz yaşında yapıyor. buradan da anlaşılacağı üzere kendisinin iş ahlakı ve futbol oynama isteği belli ki yüksek, böyle bir adam bilerek, sırf biraz kendisini kaybetti diye ahlaksız ve umursamaz hareketlerde bulunmaz.

    özet olarak; yakın zamanda yaptıkları ahlaksızlıktan ziyade mevkisine alışma sancılarıdır. mazur görülmelidir ve kendisine destek olunmaya devam edilmelidir.

    edit-ekleme: bilenler olacaktır mutlaka, twitter'da "ftw" isimli, galatasaray ile oldukça içli dışlı bir kullanıcı var. ne kadar doğrudur, yanlıştır bilemiyorum ama kendisi az önce "belki riera'ya son anda gelen teklif de aklını karıştırmıştır." yazdı ve hemen sildi. doğrudur, yanlıştır bilemedim ama bu da bir ihtimal, dursun şöyle köşede.
App Store'dan indirin Google Play'den alın