• 268
    kesinlikle daha iyi savunma yapan kazanır, her yerde olduğu gibi. son 10 yılın finallerine bakalım örneğin:

    2002 finalleri: lakers ve nets karşı karşıya geliyorlar. iki takımın da hücumu daha ön planda. lakers çok daha iyi savunma yapan taraf. şampiyon 4-0 ile lakers.
    2003 finalleri: san antonio spurs ve nets oynuyorlar. spurs savunma takımı, bunu da sahaya yansıtıyor ve 4-2 ile şampiyon oluyor.
    2004 finalleri: lakers ve pistons karşı karşıya geliyorlar. pistons savunma takımı, lakers hücum takımı. kazanan 4-1 ile pistons.
    2005 finalleri: iki savunma takımı karşı karşıya geliyor. kazananı çok ufak ayrıntıların ayırdığı final 7. maça uzuyor. spurs, pistons'ı 4-3 ile geçip kupaya ulaşıyor.
    2006 finalleri: mavs ve heat karşı karşıya. hücum takımı olan mavs, savunma takımı olan heat. heat hücumda wade ve shaq'e dayanıyor, savunmada posey ve zo gibi isimlerin inanılmaz katkısı ile seriyi 2-0'dan çevirerek 4-2 kazanıyor.
    2007 finalleri: savunma takımı olan spurs ile hücum takımı olan cavaliers karşılaşıyorlar. kazanan 4-0 ile spurs.
    2008 finalleri: hücum takımı lakers ile savunma takımı olan celtics karşı karşıya geliyorlar. kazanan 4-2 ile celtics.
    2009 finalleri: hücumu ön planda olan iki takım karşı karşıya. savunmada sırtını tek bir oyuncuya, howard'a dayayan magic, savunması magic'ten çok daha iyi olan lakers karşısında direnemiyor. skor 4-1.
    2010 finalleri: hücum takımı lakers ile savunma takımı celtics karşı karşıya geliyorlar. artest takviyesi ile savunmasını bir kademe yükselten lakers celtics karşısında çok zorlanıyor ve seri son dakikalara uzuyor. kazanan 4-3 ile lakers.
    2011 finalleri: hücumu ve savunması oldukça yakın olan iki takım karşı karşıya geliyor. ilk 2 maç sonunda oyun planını değiştirip savunmaya yönelen mavs, heat'i 4-2 ile geçip şampiyonluğa ulaşıyor.
    2012 finalleri: yine hücumu ve savunması çok yakın iki takım karşı karşıya geliyor. toy thunder, heat'e uyup 4 kısa ile oynayınca ve savunmasının temel direği ibaka'yı kullanmayınca battier'i ilk beşe yerleştiren ve iyi olan savunmasını bir kademe daha artıran heat 4-1 ile rahat kazanıyor.

    he amk he hücum ligi. en iyisi. öyle saçma bir düşüncesi var ki bazılarının, anlatılmaz. bakın bu son on yıl. hele 90'lar var ki, her maçı kanlı geçen play-off serileri falan.

    nba'i yumuşak bir lig sanan arkadaşlara tavsiyem 90'lardan heat-knicks ve 2000'lerden suns-spurs serilerini izlemeleridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın