resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2004
    dünya üzerindeki en iyi beş santrfor dan biri.

    bakıyorumda medya hala "drogba, sneijder tamam kariyerli ama ya defans hede hödö..." gibi saçma sapan yorumlara devam ediyor. bir kısmıda daha öncede yıldızlar geldi ama tam verim alınamadı gibi argümanlarla bu transferleri küçümsüyor.

    neyse biz elimizdeki donelere bakalım. öncelikle bu teknik heyet acaba yeni transferlerden ne kadar faydalanabilmiş? cevabım ancak "müthiş" olur. geçen yıl alınan oyunculardan muslera, eboue, riera, ujfalusi, melo, engin, selçuk, elmander, necati ve bu yıl alınan dany, umut, burak inanılmaz verimli oldular. hamit, amrabat zaman zaman parlasalarda henüz istenilen seviyede değiller. görüldüğü üzere teknik heyetimiz bu kadar çok yeni transfere rağmen yenilerden maksimum performans alabilmeyi beceriyor.

    gelelim işin bir diğer kısmına. ligimiz son yıllarda fizik mücadelenin üst seviyede olduğu bir lig. takımlar sahaya daha çok oynatmama prensibi ile çıkıyorlar. işte bu nedenle fizik gücü yüksek siyahi oyuncular ligimizde çok iş yapıyorlar. keita, niang, nonda, webo gibi oyuncuların performansları ortada. üstelik drogba bu saydığım isimlerden 2-3 gömlek daha üstün bir oyuncu. drogba premier lig gibi stoperlerin adeta pankreas güreşçilerini andırdığı ve gol atmanın forvetler için çok zor olduğu bir ligde 8 yıl başarıyla oynamış, gol krallığı yaşamış bir isim.

    tüm bu faktörleri biraraya getirince benim çıkardığım sonuç: rakipler için kabus başlıyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın