• 149
    dün gece yarısı d-smart kanallarından biri, bu sezon arsenal'le iç sahada oynadıkları şampiyonlar ligi maçını veriyodu üşenmedim izledim. bu sezon 4 maçlarını daha izlemiştim ama alıcı gözle izlediğim ilk maçta ve bundan önceki maçlardan aklımda kalan artı ve eksiler şunlar;

    schalke açısından artılar; maçın bazı anlarında çok iyi hücum presi yapabiliyolar. daha doğrusu hücum presi yaptıkları zaman eğer topu kazanırlarsa ilerde kendilerine çok iyi pas opsiyonları yaratabiliyorlar. jermaine jones hem kesici, hem de hücumları başlatan adam olarak görev yapıyor, bence shalke hücum ve savunmasının kilit adamı bu adam. takımdan ayrılan holtby, farfan ve afellay arasındaki uyum iyi düzeydeydi ama bunlardan ikisi takımdan ayrıldı zaten. (afellay sakat) ancak eğer bekleri dengesiz yakalarlarsa iyi 2ye 1 yapıp bi anda ceza sahasına girebiliyolar. draxler ve farfan bu konuda çok iyiler. ve bence en büyük artıları en zayıf halka diyebileceğiniz topçuları bile ne oynadığını bilen yetenekli adamlar.

    schalke açısından eksiler; orta sahada topu kazanamadıklarında ve rakip top çevirerek üzerlerine geldiği zaman savunma ne yapacağını şaşırıyor ve rakip ceza sahasına kolayca girebiliyor. huntelaar tek başına sıkıntı yaratabilecek bi oyuncu değil, kendisine top taşındığı sürece etklili olabiliyor. holtby çok önemli bi silah ve kaybedildi, hücum açısından yerini doldurabilecek bi adam yok takımda. pres yedikleri zaman dağılabilen bi takım bu durumları deplasmanda başlarına çok iş açar.

    kısaca özetlersem izlediğim maçlarından farkettiğim kadarıyla takımlar denk diyebilirim. tarafsız gözle bakıldığında tur şansı yüzde elli. bizim açımızdan iç sahada bir dikkatsizlikle gol yemezsek kolayca bozup 2-3 farklı bi galibiyet alabiliriz. ama gol yersek, özellikle ilk golü biz yersek tur şansı çok zora girer diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın