• 1650
    hala ve hala geçen sene vs bu sene, oktay mahmuti vs ergin ataman karşılaştırmalarıyla eleştirilen takım.

    üstelik bunu diyenler, zamanında oktay mahmuti'ye yanlış yapıldı diye bizi mahmutispor'lu ilan edenler.

    beni bilen bilir, burda aksini de söylemeyeceğim. şu an görev yaptığı takımlar ve teknik taktik vs. detaylarını çıkardığımızda, kısacası birer insan olarak değerlendirdiğimizde oktay mahmuti'yi ergin ataman'dan çok çok daha fazla severim. gönül ister ki bu sene de geçen seneki gibi üzülen taraf mahmuti, sevinen taraf ataman olsun. o ayrı bir konu. onun dışında benim için mahmuti > ataman'dır. taktik tenik hariç. onları katınca, kariyerlere bakınca ataman > mahmuti olur, o ayrı konu.

    fakat daha önce de yazdık, dedik ki bu takımın kötü oynamasının sebebi sakatlıklar değil. ekim - kasım aylarına kadar oynanan o mükemmel hücumlu çok sert ve agresif savunmalı oyunu bugün oynamıyor takım. olay hawkins, göksenin veya domercant de değil maalesef. domercant bu sezon kaç maça çıktı bizle ? göksenin mükemmel bir hücum oyuncusu mu ? peki takımda bu hücumdaki durgunluk, bu savunmadaki yumuşama niye ?

    geçen sene shipp sakatlandı şampiyonluk gitti, bu sene göksenin - hd - boss gitti yine havlu attık diyemez bu takımın başındakiler. özyer de coach da teknik ekip de diyemez. geçen seneki takımın bütçesi 8 milyon euroydu, bu sezonki takımın bütçesi 15 milyon euroya dayandı çünkü. geçen sene furkan dışında bonservis bedeli verip aldığımız oyuncu yokken bu sene engin dışında serbest oyuncu almadık çünkü. bugün beşiktaş euroleague'de top16 oynuyorsa, bizim verdiğimiz paralar sayesinde oynuyordur belki.

    iki tane ulm maçı oynadı bu takım. arada 8 gün var. ilk maçta 16 sayı farkla yendiğin takımdan ikinci maçta 21 sayı fark yemenin sakatlıklarla alakası yok. hawkins o maçta da oynamamıştı, bu maçta marko da vardı üstelik. problem ne buna ulaşmak gerekiyor. mazeret üreterek günü kurtarırsınız, problemleri çözemezsiniz.

    dünkü ulm maçında adam akıllı kaç tane hücum etmişiz ? ilk çeyrekte potayı göremedik resmen, topu eline alan ayıp olmasın diye potaya attı. rakibin pr hücumlarıyla bulduğu kolay sayının haddi hesabı yok. "bu sene euroleague'de olsaydı f4 yapardı eheheh" diyen takımın savunması bir pr ile dağılır mı yahu ?

    zaman bahane üretme zamanı değil. sezonun ikinci yarısına yeni başlamışken sakatlıklar fazla, hawkins de yok diye havlu atamayız. ergin ataman ve ekibi de problemleri çözmek için orada. ben inanıyorum ki play-off'lar ve gruptan çıkarsak eurocup çeyrek finaline kadar takım biraz daha oturur.

    ama taraftarın şu an basketbol takımına karşı savunma mekanizmasını geliştirmesi hiç iyi değil. sorun varsa çözüm de üretilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın