resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 4319
    taraftarlarca kendisinin sevilmesinin ve savunulmasının sebebi yalnızca pitbull yürüyüşü yapması, deli dolu hareketleri ve tribünleri coşturması ile asla açıklanamaz.

    brezilya milli futbol takımında, juventus'ta defansif orta saha olarak başarıyla görev yapmış bir isimdir ve bu kalitesini dikkatli gözler hemen hemen her maç gözlemleyecektir.

    takım savunmasının en önemli parçalarından birisidir melo. belki kendisine atılan pasları bazen ıskalar veya topla gereksiz oynayıp riske girebilir ama hücum bölgesine inanılmaz paslar çıkarabilmekte, bunun dışında da üstün fizik gücü ve defansif yeteneği ile rakip atakları adeta baltalamaktadır.

    engin baytar da, yekta kurtuluş da, hatta hamit altıntop da süper oyuncular ve hepsinden kendi adıma ayrı ayrı memnunum ama hiçbiri oyun tarzı olarak melo'nun muadili değildir gözümde.

    ideal bir merkezi orta saha hattı şablonunda ne yazık ki melo'nun defansın önündeki yeri sabittir, yanında da selçuk inan var zaten...

    melo'yu göndermek, bonservisini almamak falan kolay işler ama kendisi tarzında bir oyuncu bulmak cidden zor. adam resmen yaya toure'nin iki gömlek altı.

    geçen sezonki gibi goller atmıyor veya fiziksel açıdan sorunları oldu kampa katılmadığından dolayı ama melo iyidir, elzemdir.

    bazı ibneleri bu kadar korkutmuş olmasa kendisini bitirmek, takımımızdan koparmak için bunca çaba sarf etmezler değil mi? hadi bana inanmıyorsunuz bari düşmanlarımızın ısrarla hedef aldıklarına bakın...
App Store'dan indirin Google Play'den alın