• 5
    bir keresinde psikoloji hocamız anlatmıştı. eğer bir insan veya bir topluluk sürekli kendinde olmayan özellikleri aslında onlara sahipmiş gibi anlatıyorsa, bu onun o özelliklerin kendinde de olmasını istediği için yaptığı bir eylem olduğundanmış. bunun psikolojide bir adı var mı, ya da daha detaylı anlatılabilir mi bilmiyorum ama olay bu.

    şimdi "biz sizi altyapılarda yendik demek ki psikolojik üstünlük bizde" demek de buna işaret. sen eğer bir altyapı maçında psikolojik üstünlük arıyorsan sıkıntı sendedir.

    size iki camiadan üç ismin aynı soruya verdiği farklı cevapları yazacağım. kişilerin konumu falan farklı ama verilen cevaplar gerçekten incelendiğinde ortaya komik bir durum çıkıyor.

    (gbkz: psikolojik üstünlüğün galatasaray'a geçtiği söyleniyor. bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?)

    aziz yıldırım: ama biz onları 6-0 yendik.
    volkan demirel: bana twitter'da fenerbahçelilerden çok galatasaraylılar tweet atıyor. üstünlük bizde.
    johan elmander: daha önce durum neydi bilmiyorum ama ben buraya geldiğimden beri skorlara bakıldığında bir üstünlüğümüz var. fenerbahçe'nin bize üstünlük kurduğu söylenemez.

    iki adet karşılaştırma, iki fenerbahçeli'den geliyor. alınan sonuçlara ve moral motivasyon derecelerine bakılarak yapılan rasyonel açıklama galatasaraylı'dan geliyor. o zaman üstünlüğün kimde olduğu belli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın