resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 4302
    takımdaki alternatifi, ne hamit altıntop, ne yekta kurtuluş, ne de başka biridir; takımda alternatifi yoktur. yok işte amk! selçuk inan'a partner orta saha tandemi oyuncusu olarak, yekta da, hamit de felipe melo'dan daha iyi performans gösterdi. gösterdi de, ne onlar, ne de kadrodaki başka bir orta saha oyuncusu, ön libero olarak felipe melo'nun yerini dolduramaz. kalite, yetenek, form, tecrübe vs. den ziyade; pozisyon meselesi. wayne rooney, fernando muslera'nın yerini neden dolduramazsa; wesley sneijder, selçuk inan, yekta kurtuluş ve hamit altıntop da, felipe melo'nun yerini o yüzden dolduramaz.

    ön liberoda aradığım en önemli iki özellik; ısırdı mı koparan top çalma özelliği olacak ve yan toplarda savunmanın arasına girip üçüncü stoper olarak oynayabilecek. takımda melo'nun yerine düşünülen orta saha oyuncularının mücadeleciliği ve top çalmaları fena değil ama üçüncü stoper olarak savunma arasına girdiklerinde faydadan çok zarar verecek cinsten oyuncular hepsi. bu üçüncü stoperlik meselesi olmasa, bana kalsa, felipe melo kulübede oturur, yekta kurtuluş ilk 11 oynar. ama özellikle takımın kronik yan top zaafiyeti bu raddedeyken, felipe melo'nun bacağı kopsa yine ilk 11'e yazılmalı.

    son iki maçtır oyununda bir kıpırdanma olsa da, melo bu sezon tam bir hayal kırıklığı idi. ama iyi de oynasa, kötü de oynasa, bir alternatif lazım melo'ya. alacağı kırmızı kart cezası kaç maç olacak, yeni toparlanmaya başlayan fizik durumunu nasıl etkileyecek, aşağı yukarı tahmin edilebiliyor; bir kartla ciğerimizi söktüler resmen.

    "kart görünce sattılar, fener medyasına yem ettiler!" geyiklerinden münezzehim; zaten melo'nun bonservisinin alınmasını istemiyordum, bu ani patlamaları da sebeplerinden biriydi. şimdi ceza almış olması, gönderilmesi gerekliliğini daha acil hale getirmediği gibi, zaten performansını beğenmediğim bir oyuncuyu baş tacı etmeme de sebep olmayacak.

    olası alternatifleri:

    alper potuk: aslen çift yönlü orta saha, ama ön libero oynamışlığı da çok. markaj özelliği de oldukça iyi, üçüncü stoper olarak savunma arasına girip yardımcı olabilecek temel pozisyon bilgisi var, melo'yu aratmayacak potansiyeli ve zamanı var.

    diego angelo de oliveira: iki senedir genellikle stoper oynuyor, eskişehirspor'da asıl mevkisi olan ön liberoda nadiren görev yapabildi. şu dakika gelse melo'dan formayı alır. 2013 haziranında sözleşmesi bitiyor; önümüzdeki sezon melo yerine takımımızın ön liberosu olursa zerre itiraz etmem, itirazı olanı da iki - üç haftada susturur zaten.

    gökhan inler: her konuda melo'dan daha büyük futbolcu olduğunu söylemeye dahi lüzum yok. şu an için zor transfer, ama bu sezon şampiyonlar ligi'nde alınacak sonuçlara bağlı olarak, önümüzdeki sezon olmayacak iş değil.

    edit: dur lan, asıl mevzuyu yazmayı unuttum. şu an takım içinde kendisinin yerini doldurabilecek, kart cezası esnasında ve sonrasında felipe melo'nun yerine oynayabilecek tek oyuncu dany nünkü çünkü'dir. adı böyle okunuyo harbiden, gogıl transleytten şeyettim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın