• 6875
    acil olarak stoper transferine ihtiyaç duyduğunu sanmadığım takım. yani apaçık bence birinci öncelik stoperde değil, sorun stoperde değil! çok gol yedik diye aptal saptal goller yedik diye herkesin aklına stoper geliyor. sorun kesinlikle stoperde değil ama oraya da kaliteli bir adam gelse en azından dany'den tecrübeli ve iyi bir adam gelse kimse de hayır demez ama asıl sorun şurada.

    mantık ve gerçekler itibariyle galatasaray futbol takımı adından da anlaşılacağı üzere futbol oynuyor ama inanın değil. gözlerine ya da bildiklerinize değil bana inanın çünkü bu takım squash oynuyor. açarsak duvar topu oynuyor, tam açıklaması bu. topu alıyoruz ileriye aktarıyoruz ileriye aktarıyoruz ama baskı bile kuramadan top hop bize dönüyor. peki kimse fark etti mi geçen seneki gibi takımların üstüne bir karabasan gibi çökemediğimizi? muhtemelen fark edenler vardır ve de bu az da değildir. bütün sorun burada, dedik ya squash diye, ileride top tutan, tutabilen adam yok. topu ileri aktarıyoruz aynı squashda olduğu gibi sanki top bir duvara çarpıp geri dönüyor ve kalemizde ciddi tehlikelere sebep oluyor. sneijder'in gelişiyle bu top tutma biraz çözülecek ama sağlam bir forvet ile bu sorunu tamamen aşıcaz. kusura bakmayın çok söyledim, söylediler ama bir kez daha söyleyeceğim burak top kontrol edemiyor. top kontrol edemeyen bir adamdan topu ileride tutmasını bekleyemezsiniz değil mi? ki geçen seneki gibi de tamamen 4-4-2 diyebileceğimiz bir oyun oynamıyoruz bu sefer tamamen yalnız kalıp top tutma etkisi sıfıra iniyor bu da duvara çarpan top gibi bizi hedef tahtasına koyuyor.

    esas sorun sol bekte. riera o bölgede ne kadar iyi görünse de, ataklara ne kadar çıkıp katkı verse de defans bölgesi olan sol bek oyuncusunun yapabilmesi gereken ilk şey olan savunma riera'da yok ve bu defansı aksatıyor. defans aksayınca bunun bir hastalık gibi tedavi edilmesi gerekiyor bu sefer de diğer oyunculara fazla iş binince riera ile birlikte onlar da aksıyor. sorun bundan ibaret. stopere ihtiyacımız tabii ki var semih ve dany'den sonra bu seviyede* gerçek anlamda güvenebileceğimiz bir isim yok, ki ben dany'ye bile güvenemezken. ama yine de sağlam stoperlerden oluşup sol bekten aksayan bir defans hattı yerine ben, o kadar da müthiş stoperlerden kurulu olmayan ama aynı zamanda da aksamayan bir defans hattı isterim. bir dişli olayı gibi; uyumsuz dişlileri kullanırsanız çark harekete geçer çalışır ama bir yerde duraklar, sıkışır ve patlar.

    reçete: kesinlikle top tutan forvet+sol bek

    **sol bek: takviyelerle birlikte artık ileri çıkan beklere o kadar ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum bu mevkide pek tabii hakan balta da bizi idare edebilir, fazla açılmadan bölgesine yapışarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın