resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 126
    galatasaray alt yapısından yetişti. mustafa denizli döneminde bir maç oynadı. ertesi yıl feldkamp 1992-1993 dönemine ise inanılmaz bir performans ile başladı. sahada ayak basmadık yer bırakmayan genç okan, rakip oyuncuları her şekilde geçmekte, inanılmaz gol pasları ve goller atmaktaydı. tribünde taraftarın sevgilisi olmuştu. hıncal uluç yanlış hatırlamıyorsam hakkında yeni maradona olacak şeklinde övgü dolu bir yazı yazmıştı.

    sadece 6 ay içinde özel seyircisi oluşan genç okan'ın erman toroğlu'nun yönettiği bir maçta ayağı kırıldı. hakem faul dahi vermedi. (bkz: 10 şubat 1993 galatasaray trabzonspor maçı)

    okan sahalara döndüğünde asla o ilk 6 ay oynadığı topu oynayamadı. (uefa kupasının alındığı kadro içinde okan'da vardı, çok başarılı maçlarda çıkardı. ancak ilk 6 ay inanılmaz bir top oynadığından o performansın yarısını dahi gösteremedi)

    sonra 5. yıl şampiyonluğumuzun (2000 - 2001) kader maçında kırmızı kart gördü ve taraftarlarını üzdü. hemen ardından o sezon inter'e gitti. üstelik anlaşmam yok dediği halde aylar öncesinden inter ile sözleşme imzaladığı ortaya çıktı. bu bizi daha da çok üzdü.

    bildiğim tek şey var okan'ın ilk 6 ay oynadığı topu hiç bir türk oyuncuda görmedim. abartı, geçmiş zaman, efsane değil. %100 gerçektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın