resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 695
    birkaç kere televizyondan izledim abdullah avcı'yı. tamamen önyargısız. çünkü kendisine sempatim vardır eskiden beri. ibb ile bir düzen oturtması ve lig ortasında takımını yarı yolda bırakıp tuttuğu takım olan galatasaray'a gelmemesi benim ona karşı olumlu düşüncelerimi artırmıştır. hatta bize gelmesini falan da çok isterdim. dürüst ne yaptığını bilen, kendine güvenli gözüküyordu çünkü. eminim birçoğumuz da aynı şeyleri düşünmüşüzdür kendisi hakkında.

    buraya kadar herşey normal. hala kötü niyetli biri olmadığına inancım tam. yani inat için öyle kimseyi yedek bırakacağına falan inanmıyorum. bence kendisinin tek sorunu yetersiz oluşu. evet abdullah avcı yetersiz. peki niye yetersiz?

    hocanın en büyük sorunu futbolu bir simülasyon ya da bir oyun gibi düşünmesi. adam sadece teknik, taktik, strateji, sahada doğru duruş, alan genişliği, takım boyu ne bileyim yok depar sayısı şu bu bunlardan konuşuyor. herkes farketmiştir. konuşmasın demiyorum futbolun kuralları bunlardır. teknolojinin gelişmesiyle beraber daha da bu istatistiklerden yararlanılacaktır. hoca da yararlanıyor ama unuttuğu şey futbolun için de duyguların da olduğu. futbol robotlarla oynanmıyor. futbolcu senin benim gibi insan.yapabilecekleri var, yapamayacakları var, baskı karşısında yeteneklerini sergileyebilmesi var, hırçınlık, stres, tecrübe, zeka, oyun görüşü işte daha da artıracağımız insani özellikler kültür, sempati, oyuncularla anlaşma, yönetebilme, heyecan,tutku artır artırabilirsen. işte hoca bunların sanki hepsinden bihabermiş gibi davranıyor. en kritik maça belki daha büyük bir maç oynamamış ya da stres altında ne yapacağını kendi bile bilmeyen, belki kendisinin oynayacağına bile inanmayan iki tane oyuncuyu oynatıyor. çünkü ona göre 4 2 3 1 oynamalıyız ve bunu sağlayan adamlar da sercan ve tunay. o kadar. tek düşüncesi bu. sanki pes,fifa oynuyomuş hissiyatı veriyor bana abdullah avcı.

    dünyanın iyi teknik adamlarına bakalım. mourinho, lippi, del bosque, guardiola, fatih terim bu adamlar taktiğin yanında inanılmaz motivasyon sağlayan futbolcuyla inanılmaz iyi ilişkiler kurarak başarı sağlamış adamlar. çünkü biliyorlar ki futbolcu bir insan. eğer bir yıl öncesinin en iyi oyuncusunu, takımının temel taşı olmuş, herkesi kendine hayran bırakmış adamı, sadece teknik nedenlerle oynatmayıp küstürüyorsan sen bu işi başaramazsın arkadaş. haklılığımız da selçuk'taki o günden beri süregelen muazzam düşüşe bakılarak anlaşılabilir.

    futbol teknik, taktik ve stratejinin yanında duygularla oynanır ve abdullah avcı bunu anlamalıdır. umarız ki bu yakın zamanda olur. yoksa hoca gerçekten kötü niyetli değildir buna inancım tam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın