• 2528
    --- alıntı ---

    2012’nin son büyük piyangosu galatasaray’a vurdu. sarı-kırmızılılar davayı kazandı, 25 milyon dolar kasada kaldı.

    sarı-kırmızılıların seyrantepe’de yapılan ve 2011’de faaliyete giren yeni stadının türk telekom ile yaptığı 10 yıllık sponsorluk anlaşması, mahkemelik olurken, davayı aslan’ın kazandığı ortaya çıktı. gençlik spor genel müdürlüğü’nün “tesislere ad verme yönetmeliği” ile ilgili 30 haziran 2011 itibariyle çıkan yeni yönetmeliği, iki kurumu karşı karşıya getirdi. buna göre, “elde edilen reklam ve/veya sponsorluk gelirinin yüzde 25’inin genel müdürlüğün bütçesine gelir kaydedilmesi şartıyla, isim değişikliğine muvafakat edebilir” deniyordu.

    müdürlük, türk telekom ile 100 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yapan sarı-kırmızılılardan bunun yüzde 25’i olan 25 milyon doları kendilerine vermesini istedi. galatasaray, yapılan anlaşmanın yeni çıkan yönetmelikten önce olduğunu savundu. kısa süre önce sonuçlanan davada sarı-kırmızılı kulüp haklı bulundu. sarı-kırmızılıların savunmasında, “galatasaray olmasa bu stada o sponsor bu parayı verir mi? o para, galatasaray’ın yapmış olduğu yatırımlardan ve marka değerinden dolayı veriliyor. bu ödemeleri yapmaya devam edersek türkiye sporunu sakatlarız” ifadelerine yer verdi. mahkeme kararı, temyizde onanmasının ardından kesinlik kazanacak.
    diğer taraftan spor genel müdürlüğü’nün, galatasaray’ın türk telekom arena ile yaptığı dev protokol sonrası harekete geçtiği ve düzenlemeyi gerçekleştirdiği savunuldu.

    --- alıntı ---

    http://amkspor.com/2012/12/29/buyuk-mujde.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın