• 2
    bakanlık, 2000 yılında araziyi beşiktaş’a usulsüz şekilde tahsis ettiği gerekçesiyle gençlik ve spor genel müdürlüğü’ne açtığı davayı kazandı.

    beşiktaş yönetimi'nin çilesi bitmiyor. siyah-beyazlıların yeni ve çok büyük bir sorunu daha oldu. beşiktaş nevzat demir tesisleri'nin bulunduğu arazi artık kulübün değil, orman bakanlığı'nın!

    145 dönümlük araziyi ‘halkın kullanımına açık tesis yapmak üzere' orman bakanlığı'ndan devralan gençlik ve spor genel müdürlüğü, bu araziyi 4 nisan 2000 tarihinde 49 yıllığına beşiktaş'a devretmişti. beşiktaşlı kongre üyesi nevzat demir'in büyük katkılarından dolayı isminin verildiği ümraniye'deki tesis ise temmuz 2002'de, dönemin cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer'in de katımıyla hizmete açılmıştı.

    aancak sonrasında orman bakanlığı, 'bu araziyi ikinci bir kuruluşa kiralayamayacağı maddesini ihlal ettiği' gerekçesiyle gençlik ve spor genel müdürlüğü'ne açtığı davayı mart 2012'de kazandı. 11 ekim 2012'de ise 97 sayılı bakanlık oluruyla orman bakanı prof. dr. veysel eroğlu ve orman genel müdürü mustafa kurtulmuşlu, arazinin gençlik ve spor genel müdürlüğü'ne tahsisini iptal ettiği iç yazışmayı imzaladı.

    temaslar başladi

    yani bu beşiktaş'ın ümraniye nevzat demir tesisleri'ni kullanamama tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlamını taşıyor. siyah-beyazlıların burada kalabilmesi için orman bakanlığı'yla anlaşması gerekiyor. nitekim önceki gün beşiktaş başkanı fikret orman, istanbul orman bölge müdürü zekeriye mere'yi makamında ziyaret ederek, konu hakkında fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

    şimdi orman bakanlığı'na ait olan, ancak üzerinde beşiktaş'ın tesislerinin olduğu arazinin, siyah-beyazlılara satışı veya kiralanması konusunda pazarlıklar başlayacak. anlaşma olursa kartal, ‘yuvasında' kalacak. aksi halde ise siyah-beyazlılar orman bakanlığı'na ait araziyi boşaltmak durumunda kalacak.

    başbakanlık bile para ödeyecek

    beşiktaş'ın anlaşmak zorunda olduğu orman bakanlığı, kendi arazisini başbakanlık'a dahi kolay kolay yar etmiyor. orman bakanlığı'na ait 150 dönümlük araziye yeni 'başbakanlık kampüsü'nü yaptıran başbakanlık bile araziyi ancak inşaat bedeli ve diğer giderleri karşılayarak devralabildi. bu örnekten de anlaşılacağı üzere beşiktaş'ı çözüm için zorlu bir süreç bekliyor.

    kaynak: http://www.haberdar.com/...k-sok-3743112-haberi
App Store'dan indirin Google Play'den alın