• 2
    bakanlık, 2000 yılında araziyi beşiktaş’a usulsüz şekilde tahsis ettiği gerekçesiyle gençlik ve spor genel müdürlüğü’ne açtığı davayı kazandı.

    beşiktaş yönetimi'nin çilesi bitmiyor. siyah-beyazlıların yeni ve çok büyük bir sorunu daha oldu. beşiktaş nevzat demir tesisleri'nin bulunduğu arazi artık kulübün değil, orman bakanlığı'nın!

    145 dönümlük araziyi ‘halkın kullanımına açık tesis yapmak üzere' orman bakanlığı'ndan devralan gençlik ve spor genel müdürlüğü, bu araziyi 4 nisan 2000 tarihinde 49 yıllığına beşiktaş'a devretmişti. beşiktaşlı kongre üyesi nevzat demir'in büyük katkılarından dolayı isminin verildiği ümraniye'deki tesis ise temmuz 2002'de, dönemin cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer'in de katımıyla hizmete açılmıştı.

    aancak sonrasında orman bakanlığı, 'bu araziyi ikinci bir kuruluşa kiralayamayacağı maddesini ihlal ettiği' gerekçesiyle gençlik ve spor genel müdürlüğü'ne açtığı davayı mart 2012'de kazandı. 11 ekim 2012'de ise 97 sayılı bakanlık oluruyla orman bakanı prof. dr. veysel eroğlu ve orman genel müdürü mustafa kurtulmuşlu, arazinin gençlik ve spor genel müdürlüğü'ne tahsisini iptal ettiği iç yazışmayı imzaladı.

    temaslar başladi

    yani bu beşiktaş'ın ümraniye nevzat demir tesisleri'ni kullanamama tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlamını taşıyor. siyah-beyazlıların burada kalabilmesi için orman bakanlığı'yla anlaşması gerekiyor. nitekim önceki gün beşiktaş başkanı fikret orman, istanbul orman bölge müdürü zekeriye mere'yi makamında ziyaret ederek, konu hakkında fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

    şimdi orman bakanlığı'na ait olan, ancak üzerinde beşiktaş'ın tesislerinin olduğu arazinin, siyah-beyazlılara satışı veya kiralanması konusunda pazarlıklar başlayacak. anlaşma olursa kartal, ‘yuvasında' kalacak. aksi halde ise siyah-beyazlılar orman bakanlığı'na ait araziyi boşaltmak durumunda kalacak.

    başbakanlık bile para ödeyecek

    beşiktaş'ın anlaşmak zorunda olduğu orman bakanlığı, kendi arazisini başbakanlık'a dahi kolay kolay yar etmiyor. orman bakanlığı'na ait 150 dönümlük araziye yeni 'başbakanlık kampüsü'nü yaptıran başbakanlık bile araziyi ancak inşaat bedeli ve diğer giderleri karşılayarak devralabildi. bu örnekten de anlaşılacağı üzere beşiktaş'ı çözüm için zorlu bir süreç bekliyor.

    kaynak: http://www.haberdar.com/...k-sok-3743112-haberi
  • 6
    beşiktaş jimnastik kulübü nevzat demir tesisleri, şile-ümraniye otoyoluna cepheli ve ümraniye kavşağına yaklaşık 1 km. uzaklıkta orman bakanlığı tarafından 49 yıllık intifa hakkı bjk’ya verilen 145 dönüm arazi üzerinde bulunmaktadır.

    tesisin kurulduğu alanın orman dokusu ile çevrili olması, kamp ortamı için sunduğu doğal imkanların dışında metropol yaşamının getirdiği olumsuz koşulları da çok iyi bir şekilde izole etmektedir. bunun yanı sıra tesisin avrupa-asya bağlantısına olan yakınlığı da kent içi ulaşımda çok ciddi bir avantaj sağlamaktadır.

    tesis t.c. orman bakanlığı tarafından beşiktaş jimnastik kulübü için ilk tahsis edilen 55.600 m2 alan üzerine kurulmuş olup, tesiste profesyonel futbol takımı kamp binası, altyapı futbol takımları kamp binası, basın merkezi, toplam alanı 30.000 m2'yi bulan 4 adet çim antrenman sahası ve rekreasyon alanları yer almaktadır.

    bu alana ilave olarak tahsis edilen 89.500 m2'lik ikinci alanda çim ve sentetik çim antrenman sahaları ile koşu parkurları ve rekreasyon alanları planlanmıştır.

    tesisin proje çalışmaları titiz bir araştırma süreci sonucunda başlamış ve içerisinde bulunduğu doğal ortamla ve bu doğal ortamın olanaklarından faydalanan, kullanıcısının her türlü fiziksel ihtiyacına cevap verirken, hem kapalı, hem de açık mekanları ile kamp ortamının huzurlu atmosferi yaratılmaya çalışılmıştır. binalarda kullanılan türk mimarisinin geleneksel çizgileri ve mekan anlayışı bu konsepti desteklerken, mekan çözümlerinde başarıyı da beraberinde getirecek olan ayrıntılar üzerinde hassasiyetle durulmuştur.

    bu yönleriyle beşiktaş jimnastik kulübü olarak sadece türkiye sınırları içerisinde değil, aynı zamanda bütün dünyada futbolun gelişimine önemli katkıda bulunacağına inandığımız bir tesise imza olmanın gururunu yaşamaktayız.

    nevzat demir tarafından tamamlanan tesisler 26 temmuz 2002 tarihinde cumhurbaşkanımız sn. necdet sezer tarafından açılarak hizmete sunulmuştur.

    a takim kamp binasi:
    3540 m2 olup, 5 adet tek kişilik suit yatak odası, 21 adet çift kişilik yatak odası, 6 adet ofis ve toplantı odası mevcuttur.
    ayrıca, jimnastik salonu, soyunma odaları, duş üniteleri, tedavi ve masaj odaları, sauna, jakuzi, dinlenme salonları, hobi, oyun ve tv odaları, seminer odası, teknik direktör ve antrenör odaları, restaurant, mutfak ve bar bulunmaktadır.

    alt yapi kamp binasi:
    1800 m2 olup, 15 adet yatak odası, 4 adet ofis ve seminer odası, jimnastik salonu, masaj ve tedavi odası, teknik direktör ve antrenör odaları, soyunma odaları, duş üniteleri, sauna, jaluzi, dinlenme odaları, yemekhane, ısıtma mutfağı, çamaşırhane bulunmaktadır.

    basin merkezi:
    170 m2 olup, toplantı salonu, oturma bölümü, iletişim odası, mutfak ve wc'den oluşan basın binası, kamp tesislerinin girişinde yer almaktadır.

    çevre düzenleme:
    tesislerin su ihtiyacı, açılan 5 adet sondaj kuyusundan büyük ölçüde karşılanmaktadır. enerji ihtiyacı ise tesis içinde yapılan 630 kva'lık trafo binasından sağlanmaktadır. tesis içinde çevresinde dinlenme mekanları bulunan bir gölet yapılmıştır.
    tesis içi araç ve yürüme yolları parke taşı ile kaplanmış, ışıklandırılmış ve çevre peyzajı tamamlanmıştır.

    çim sahalar:
    toplam alanı yaklaşık 30.000 m2 olan 4 adet çim saha için otomatik sulama sistemi bulunmaktadır . 1 ve 2 nolu antrenman sahaları çevrelerinde 850 metre uzunluğunda kiremit irmikli koşu parkuru yapılmıştır. saha kenarlarında basın için 3 adet toplam 63 kişilik tribün konulmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın