• 5
    spor degil, sanattir.
    wing chun da ''güzel bahar'' anlamina gelmektedir aklimda kaldigi kadariyla.
    ''bu ne lan, ben sokakta dövüssem böyle böyle mi yapacam illa ki'' diyenler oluyor. herks diyor. biz de dedik zamaninda ama o is öyle degil iste. ayni hareketleri bikmadan usanmadan tekrar tekrar uygularsiniz esinizle. hedef bedeni o hareketlere alistirmak ve o hareketleri icgüdüsellestirmekdir. hocalar genellikle üstüne basa basa tam görmek istedikleri hareketleri onlarin nazarinda olmasi gerektigi gibi görmek isterler. ''ulan 2 santim yukari 3 santim asagi ne fark eder yav'' diye aklinizdan gecirirsiniz. haklisniz da, hoca da bunun farkinda ama iste is icgüdüsellestirmek de bitiyor. gercek dövüste kural yok, adim ayarlamasi yok. bosu buldun mu dalacan, yapisinca birakmiyacan. ayni hareketleri durmadan yapmak bedenin ve zihnin bunlara alismasi icindir. yeri geldiginde beden beyinden önce bile hareket ediyor. beyin derken bilimsel olarak tabi ki beyinden geliyor kipirdama emri ama ''surdan geliyo sunu yapiyim, ondan sonra cevir dön virt zirt'' diye düsünmeden eliniz dirseginiz filan gerekli pozisyonu alabiliyor.
    cocuklugumda 3 sene yaptigim, sıkılıp biraktigim, simdi(on sene sonra) tekrardan basladigim sanat. ve evet reflekslerimin ve icgüdümün masallahi varmis. bunu farkettim. lakin omuzlar ilk günde iflas etti. gerci bu aralar formsuzum bi kac haftaya kadar canavar gibi olurum.

    edit:''bosu buldun mu dalacan, yapisinca birakmiyacan.'' dedik, ekleyelim, sana güresci edasiyla sarilacak mi, yüzüne yüzüne vuracan ip-man filmindeki ustanin yaptigi gibi. veya siyrilip uzaklasacan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın