• 56
    yandaş medyanın yaptıklarına, yazdıklarına bazı taraftarlarımız da öyle bir inanıp gaza geliyor ki, o zaman vay halimize diyorum. hürriyet yazıyor, milliyet yazıyor, fotomaç yazıyor, ertesi gün bunların yazdıkları bizim taraftarların ağzında.

    bu medyanın son kurbanı arda turan. yok paris'te alem yapmış, yok kıbrısa gitmiş, yok üzerinde silahlı tişört var, yok olay çıkaran adam vs. galatasaray'dan yıldız çıkmayadursun. lincoln böyle bitti. en ufak hareketinde olay manşetler atıp taraftarı galeyane getirdi bu medya ve basın. ama bizim taraftarımız diğer ülkelere bakıyor mu neler oluyor, hayır. ülkede spor medyasını tekelinde bulunduran 2-3 basın kuruluşu ne diyorsa o. sağlıklı düşünemiyor. yandaş medya baktı altyapıdan zehir gibi bir çocuk çıkmış, türkiye'yi ve dünyayı sallayacak, hemen karalama kampanyası başlıyor. son 15 yılda galatasaray'ın başarıları çok koymuş, her yerden belli.

    aynı şeklilde çeşitli tv'lerdeki yorumcuları izleyip, onların da gazına geliyoruz. en büyük ve yakın örneği rıdvan dilmen. kimse kanmazmış lincoln'ün bakmadan attığı paslara. sen önce teknik direktörlük olarak ne becerdin onu anlat. bunun istediği herkesin tek tip futbol oynaması. yahu, bırakalım da farklı futbolcuların farklı stillerini beğeniyle izleyelim. bu taraftar hagi'den sonra doğru dürüst bir on numara görüyor, onuda basının gazıyla defediyor. adamın attığı paslar, yaptığı asistler yandaş medyaya çok koyuyor. ben bile izlerken yiyorum bakmadan attığı pasları. hatta şimdiye kadar yemeyen rakip oyunu da görmedim. ronaldinho yapınca, ronaldo yapınca "adam yapıyor abi, brezilyalı işte" gibi cümleler kurarız, tv'lerde, sitelerde kliplerini izler paylaşırız, ama bu adamlar galatasaray'da oynayınca heleki bu takımda bir de toz konduramadığımız efsane oyuncularımız varsa brezilyalılar, 10 numaralar bize göre değildir işte. galatasaray taraftarına, türk spor basınına haramdır bu oyuncular. bizi ancak hüseyin çimşirler paklar.

    peki galatasaray yönetimine ne demeli? bazen gerçekten düşünüyorum yönetim de mi bu tür haberlere inanıyor, medyanın dolduruşuna geliyor diye. arda turan'ın bu haberlerle psikolojisi ne durumdadır bilemiyorum. ama yönetimin bunlarla mücadele etmediğini biliyorum. resmi siteden açıklama, uyarı blmem ne yapınca bu iş bitmez. oyuncularımız teker teker karalama kampanyası içersinde ve yönetimden çıt yok. yahu bizde "galatasaray türkiyedir" diye geçiniyoruz, çıkıp benzer bir açıklamayı bu yönetim basına veya medyaya neden yapmıyor?

    bir de taraftarımız basının gazıyla futbolcu ayrımcılığı yapıyor. söz konusu lincoln olunca her hareketi büyük bir nefretle eleştiren taraftarlarımızın arda turan'la ilgili haberlere şimdi müthiş bir hoşgörü göstermesi de ayrı bir durum. lincoln'un o kadar eleştirilmesinin kin güdülmesinin sebebi kişisel antipatidir, yandaş medya ile aynı şekilde düşünmektir. şu sözde arda turan olaylarını lincoln yapsa gelecek yorumları tahmin bile edemiyorum. ama işte olaylara göre değil kişilere göre yorum yapılıyor bu ülkede. ankaraspor maçında milan baros istanbul'daki hamburg maçında lincoln'un yaptığı hareketin aynısını yapıyor ama ses seda yok bizim taraftardan. lincoln yapınca yerden yere vuruluyor. bu çifte standart galatasaray tafatarına yakışmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın