resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 1946
    premier lig ve serie a dan gelen çoğu oyuncu gibi tsl hemen fark yaratmış, direkt katkı vermiş forvet oyuncusudur. geçmiş örneklere de baktığınızda tsl ye direkt ingiltere'den ve italya'dan gelen oyuncuların çok çabuk artı değer yarattıklarını görürsünüz. ilk sezonlarında ortalığı dağıtır bu oyuncular. bunun nedeni geldikleri ligden daha türkiye ligine adapte olmamalarıdır. elmander en iyi performansını bildiğimiz gibi ilk 6 ayında verdi. keza harry kewell ve lucas neill da ilk 6 ay çok iyi oynamışlardı.

    bu oyuncular adaptasyon süreci dediğimiz şeyin iki yüzü olduğunu hem negatif hem pozitif tarafları olduğunu bize gösterirler. elmander lige galatasaraya adapte oldukça onu premier lig oyuncusu yapan özelliklerinin çoğunu kaybetti. temposunu,sertliğini, mental gücünü vs..

    bunda sakatlığının da büyük etkisi var ama 32 yaşına gelmiş bir oyuncudan ( hele elmander gibi fizik gücünü kullanarak büyüyen) 27 yaş performansı almak çok zor olur. bizim istediğimiz seviyeye tekrar çıkması imkansız olmasa bile o seviyeyi istikrarlı birşekilde tutturması ihtimali kanımca yoktur.

    elmander in bize verecekleri, ligin ikinci yarısı itibariyle maçların son 30-40 dakikasında oyuna girmesiyle ya da çok zor geçmesi beklenen cl maçlarında taktik disipline uymasıyla vereceği katkıdır.

    oyuncu analizleri yapılırken hoca da bunu bildiği için, devre arasında en geç sezon sonunda bir tane yabancı forvet istemektedir. haklıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın