resim
Gökhan Zan
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 1263
    bir özellik ön plana çıkınca tüm oyuncularda istenir oluyor ve diğer özellikler bir anda göz ardı ediliyor. topu oyuna iyi sokmak önemli bir özelliktir, ancak her takımda, her sistemde aynı şekilde kullanamayacağınız bir özelliktir. teknik ekip için önemli olan oyuncuya doğru şeyi yapmasını öğretmektir, oyuncu için ise bunu uygulayabilmek. carles puyol kariyerinin başlarında topla alışverişi çok iyi olan bir oyuncu değildi, şu anda da değil. ancak barcelona'nın oyun düzeninde topu kime atması gerektiğini bilecek kadar oyunu bilen bir savunmacı. yüzeysel olarak "adam topu xavi'ye verse yetiyor abi" de denebilir, ancak o topu her seferinde xavi'ye vermek (ya da savunmadaki diğer arkadaşlarına) sanıldığı kadar kolay değil. ama teknik özelliklerden ziyade mental olarak kolay değil ve mental özelliklerin değişimi teknik özelliklerin değişimine göre takdir edersiniz ki daha zorlu.

    gökhan zan üzerinden espriler türetiliyor, türetilsin. belli bir noktanın ötesine geçmedikçe kimsenin esprisine karışmam. ancak paradoksun fark edildiği konusunda emin değilim. gökhan zan'dan kat be kat kötülerine zerre laf gelmezken bu adam galatasaray oyuncusu olduğu için yani güçlü bir takımın parçası olduğu için eleştiriliyor, esprilere kurban ediliyor. doğaldır ki iyi bir takımdaki oyuncu daha fazla eleştirilir, ama kıyaslarken defansif özellikler açısından ülkenin iyi stoperlerinden olduğunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum. katılmayanların ise buna uygun eleştiriler getirmesini beklerim. yoksa sadece "topu oyuna iyi sokamıyor" ile başlarsak dünya futbolunda çok fazla stoper bırakmayız.

    son olarak herkesin kendi futbol felsefesine göre önemsediği kıstaslar vardır. bazısına göre yetenek her şeyin önünde gelir, biri der ki pas önemlidir arkadaş, misal kanat oyuncusu için orta açma, dripling, hücum oyuncusu için hava topunu ön plana alanlar çıkar haliyle. benim için kondisyon/dayanıklılık, takım oyunu ve çalışkanlık en önde gelen kıstaslardır. kendi görüşüme göre de gökhan zan'ın bu konularda bir sıkıntısı yoktur, hatta çoğunluğa kıyasla artısı vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın