• 19
    galatasaray sözlük türkiyenin aynasıdır benzeri güzel bir söz söylemişti büyük üstad captano.

    aynı zamanda da galatasaray taraftarlarının da aynası burası. bizim kendi stadımızda, rakip seyirci bile yokken insanlar sürekli tekme tokat kavga ediyor, gözler sürekli kargaşanın olduğu yere çevriliyor. samiyen müdavimleri bunu bilir. sürekli bir itiş kakış, her yerde kavgalar...

    birinci nesil bir yazar olarak, rahatlıkla söyleyebilirim ki galatasaray sözlük, böyle bir yer değildi ama dünden bugune de bu hale gelmedi ne yazık ki. eskiden konu rijkaard'dı, şimdi baros, fatih terim falan filan. bunun en büyük sebebi de birbirimize saygılı olmamamız ve zaman geçtikçe, sayı arttıkça sözlük formatından ziyade forum formatına kaymamız. herkes birbirini görüşüne cevap verme derdinde, karşı bir görüşü savunurken birine laf çakma peşinde.

    'bazı yazarlarr', 'şunu diyen yazarlar' filan tam bir forum havası. sözlük anayasası buna engel olmak üzerine kurulmuş ama uygulamada sürekli sıkıntı yaşanıyor.

    madde 17. - a) başlık altına her bir yazarın diğerinden bağımsız yazdığı cümlelere entry denir.

    bir diğerinden bağımsız yazılan cümlelere entry deniliyor açıklamada ama biz diğerinden bağımsız entry giremez hale gelmişiz. o bunu demiş, şunu diyenler şöyle, böyle. diğerinden ayrık bir cümleye denk gelemiyoruz, illa ki kendi fikri ön plana çıkarılacak, diğer fikirler kötü, sahipleri düşman.

    bu maddeyi katı bir şekilde uygulamaktan başka çare yok gibi gözüküyor. ya sözlük oluruz, forum ortamı gibi kişisel çatışmalara meyilli bir yere dönüşmeyiz, ya da ...

    öyle işte...
App Store'dan indirin Google Play'den alın