• 8
    sözlük moderasyonundan başlamalıdır. anayasasında sözlükten uçurulma sebeplerinin 20. maddesi d fıkrasında diyor ki:

    "sözlük içi huzuru bozmak, diğer yazarlara hakaret etmek uçurulma sebebidir."

    madem öyle, uygula bu kuralı. hakaret edeni, tak diye uçur. bu suçları işleyen yazarları "aylarca" sözlükten uzaklaştırarak, "anayasana" koyduğun kuralı eğip bükme. bu, adaletini sorgulatır, yazarların güvenini kaybettirir. otoriteni de sarsar.

    ya da, -şahsı fikrim bundan yana-

    değiştir bu kuralı. futbol gibi gergin bir konuda özellikle genç insanların kendilerine hakim olamayıp, birbirlerini galeyana getirip hakaret dolu entry yazmalarına belli bir tolerans getir. hatalarını düzeltme şansları olsun. yazarlara sorumluluk ver. kendi otokontrolünü oluştursunlar. birbirlerini özel mesaj yoluyla uyarsınlar. adam buradan ceza alacağı, uzak kalacağı için değil; bu platformun, galatasaray'ın bir üyesi olmanın verdiği bilinci sayesinde düzgün bir şekilde yazsın. sert kurallarla insanları hizaya getirmeye kalkınca ortalık daha da geriliyor. bir yazarı aylarca bu platformdan uzaklaştırmak ne demek? aylarca yahu, aylarca. madem %80 futbol yazıyoruz. futbolun kuralına bakalım: kırmızı kart gören oyuncu bile 2 maç ceza alıyor. sen gidiyorsun 6 ay köşede dur aklın başına gelsin diyorsun. bu sence o yazarı sözlüğüne bağlar mı uzaklaştırır mı? bu senin sözlüğünün değerini artırır mı azaltır mı? dersin ki, ilk cezan 2 maç. tekrarlarsan 8 maç, bi daha tekrarlarsan uçururum. dünyada da kanunlar böyle işler. aynı suçu tekrar işlersen cezan katlanır.

    sözlüğün durumu ortada. bir iç barış sağlanacaksa ilk adımı bu platformun tepesi atmalı. önce bu ceza kuralı ve işleyiş şekli değişmeli sonra da cezalar makul seviyeye çekilmelidir. ve denmelidir ki: "biz üzerimize düşeni yaptık, size güveniyoruz. sıra sizde, bize yardımcı olun. hep beraber bu sözlüğü galatasaray'a ve taraftarına yakışır bir hale getirelim."
App Store'dan indirin Google Play'den alın