• 190
    kurduğu takımdan verim alamamasının en büyük sebebi oynadığı princeton offence'tir. bu hücum stilinde ortadaki uzun dışında geri kalan 4 oyuncu 3 sayılık çizgi dışında dizilir ve sürekli kendi aralarında hızlı ve ekstra pas yaparak eşleşme zaafı yakaladıkları oyuncu üzerinden hücum edilir. yani bu sitemde bir anlamda 1-2-3 ve 4 numara pozisyonu yoktur.

    bu sistem eğer iyi şutörleriniz varsa her takımı dağıtacak bir sistemdir. yıllarca phoenix suns'ın ve 2000'li yılların başında dallas mavericks'in denediği bir sistemdi. ama lakers açısından baktığımızda bu sistemin özellikle steve nash ve pau gasol'un performanslarına ciddi şekilde olumsuz etki ettiğini görebiliyoruz. takım koçu mike brown ilk 3 maçta sistemden taviz vermedi ve sistemin oturması için biraz daha zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi. böyle bir sistemde dış şut ve yüksek posttan şutların iyi yüzdede girmediği her maçta lakers yenilmeye mahkum kalacak yani bir anlamda.

    ama asıl sorun takımın içinde gibi görünüyor. lakers yakından takip ettiğim takımlardan biri değil zira sezon açılışında dallas mavericks'e karşı oynadıkları maçtan sonra türkiye'de nba'in ana simalarından ismail şenol ile orkun çolakoğlu arasında twitter'da geçen muhabbete göre sezon başında kobe bryant'tan maaşında indirime gitmesi talep edilmiş. dwight howard takası ile birlikte inanılmaz bir vergi yükünün içine girince bir çözüm yolu olarak edilen bu feda teklifini kobe reddetmiş. bu durum takım sahibiyle onun arasını iyice açmış. takıma karşı tavır takınmaya başlayan kobe'ye de takım koçu mike brown tepki göstermiş ve aralarında soğukluk olduğu söyleniyor.

    bu durum ne kadar doğru tabi ki bilemiyorum ama eğer kobe tek takılmaya başlarsa god mode on oynamadığı maçlarda takıma yarardan çok zarar verir ve bu kadar maddi yükün altına girerek kurulan kadrodan sonra sonuç hüsran olabilir.

    yine de takımdaki oyuncuların birbirlerine alışmaları için biraz daha zamana ihtiyaç var ki bu zaman içerisinde steve nash'in sakatlanmış olması da ayrıca not edilmesi gereken olumsuz bir durum. steve nash yaklaşık 10 gün kadar oynayamayacak.

    2011 yılında miami heat'in sezona 9-8 başladığını da hatırlatmak gerek. her kötü bir başlangıç felaket senrayosu anlamına gelmiyor.

    5 kasım 2012 tarihinde los angeles lakers detroit pistons ile kendi evinde oynayacak. rahat bir galibiyet alacaklardır bu maçta ve en azından biraz moral olacaktır. bundan sonra ne olacağını da hep beraber göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın