• 112
    ali sami yen arena stadyumu çatısına güneş panelleri yerleştirerek güneş enerjisi elde etmek. dünya'da bir kaç örneği olan bu uygulama daha çok avrupa'da yaygın. yıllık verilere göre türkiye'nin ortalama güneş görme süresi avrupa'nın çok daha üzerinde olduğu düşünürsek bizim stadımızda çok daha verimli şekilde kullanılabilir güneş enerjisi.

    türkiye'de yakın zamanda alınan kararlara göre kullandığından daha fazla yinelenebilir enerji üretenler, tükettiklerinden fazlasını devlete satabiliyorlar. bu sayede galatasaray kulübü hem tükettiği enerjiyi kendisi üretip bütün türkiye'ye örnek olabilir hem de tükettiğinden fazlasını devlete satarak gelir elde edebilir.

    örnek için: (bkz: #1083983)

    edit: cümle yapısı.

    edit: olayın arka planı hakkında fikir veren badovano'ya teşekkürler:
    --- alıntı ---
    şu an için yatırım maliyeti çok yüksek bu sistemin. bunun yanında devlet teşviğinin istenen düzeyde olmaması ve tedaş'ın bilinçsiz elemanları yüzünden sistemin oturması zaman alacak türkiye'de. benim çalıştığım firma 1 yıldır bu işle uğraşıyor. ancak 1-2 proje dışında elle tutulur bir iş çıkmadı şimdiye kadar. devamlı tedaş ile kavga halindeyiz :) ama birgün herşey rayına oturduğunda eminim yönetim bu konuda bir atılım yapacaktır.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın