• 6281
    23 ekim 2012 galatasaray cfr cluj maçı sonrası şapkayı önüne koyması ve taraftarından-yönetimine kadar hatalarıyla yüzleşmesi gereken takım:

    her şeyden önce o stadın üstünün kapatılmamasında emeği geçen eski-yeni yönetici, toki çalışanı, siyasetçi kim varsa yazıklar olsun ve allah bin türlü...

    gelelim transferlere. 3 kuruş daha az vereceğiz diye sistemin kilit oyuncularından biri 3 ay bekletildi. melo efendi de ,artık nasıl şımarttıysak, 3 ay boyunca yattı, gezdi, tozdu, belini döndüremez hale geldi. takımın orta sahası çöktü. türkiye liginde takımların savunma seviyelerine, zekalarına bakmadan oyun zekası sıfıra yakın olan dany'yi kadromuza kattık; bonservisine verilen 3,5 milyon ve kendisine verilecek yıllık 1 milyon düşünüldüğünde avrupadan çok rahat üst düzey bir stoper alınabilirdi. mesela chivu 3 yıllığına 6 milyona hayır demezdi herhalde. amrabat'a da inat uğruna 8 milyon euro verdik. ambarat kötü oyuncu değil ama ederi de 3-4 milyondan fazla değil. haliyle maddi olarak ipun ucu kaçtı ve sol bek transferine para kalmadı. üstüne ujfalusi sakatlandı ve para yok diye 35 yaşında ve lyon'da 5-10 maç idareten oynayıp emekli olacak bir adama emeklilik ikramiyesi sunduk. ayrıca kullandığımız ya da kullanamadığımız riera ve baros'u 3 ayda elden çıkartamadık ve yıllık 5 milyon euro'yu bir nevi çöpe attık.

    yabancı transferlerindeki hataya rağmen alabileceğimiz en iyi yerli oyuncuları aldık. hamit istenilen seviyeye çıkamasada umut ve burak'dan iyi verim aldık ve sezona iyi başladık. ancak kadro, stad ve antrenör açısından rakiplerimizden kat ve kat önde olduğumuz görülünce federasyon, yayıncı kuruluş ve yandaş medya tarafından fenerbahçe maçıyla beraber saldırılar başladı. engin'le başladılar, ırkçılığa 2 maç ceza verilen ülkede engin 11 maç ceza aldı. sonra burak'a saldırdılar, nobre'yi, anelka'yı, ahmet dursun'u unutanlar arif'i hatırladılar. volkan'ı, emre'yi, milli takımda gökhan gönül şokunu görmezden gelenler milli takım üzerinden selçuk inan'ı yıprattı. ne yönetim ne taraftar adam akıllı tepki vermedi. yönetim içerisindeki truva atları yüzünden tek sesi çıkan adam konuşturulmamaya başlandı. mahkemenin şike yaptı dediği iki takım üzerinde hiçbir yaptırımda bulunulamadı, cemal nalga olayından sonra fenerbahçe'nin üstümüze nasıl geldiğini hepiniz hatırlarsınız.

    yönetimin bu kadar hatası varda teknik ekibin yok mu? melo için 3 ay beklenilmesine yeterli tepkinin verilmemedi, amrabat inadı, dany tercihi, saha içinde bazı oyunculara fazla müsemma gösterilmesi, eboue'deki isteksizliğe çözüm bulunamaması, aydın yılmaz tercihi, riera'dan sol bek yaratma çabaları vs..

    tabi biz tarafların da suçu büyük. şu şike sürecinde bursa seyircisinin yaptığını bile yapamadık, oyuncularımıza yeterince destek olamadık. iki şampiyonlar ligi maçındada seyirci kötüydü. rakipler cehenneme değil, sıradan bir deplasmana geldiler.

    ezcümle; yaşadığımız şu sıkıntılı günlerde herkesin suçu var. ama hala çok güçlüyüz. silkinip kendimiz gelmeliyiz sadece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın