• 219
    son 9 sezonda 7 teknik direktörle çalışan takım.
    --- alinti ---
    mircea lucescu ile 2 yıllık sözleşme yapıldı. romen hoca yönetiminde şampiyonlar ligi'nde çeyrek final oynandı ve süper kupa kazanıldı. ikinci sezonunda sözleşmesi 2 yıl uzatılmasına rağmen 710 gün görevde kaldı. geldiğinde kulüp başkanı faruk süren'di. özhan canaydın'ın başkanlığa seçilmesinin ardından gönderildi.

    - canaydın, verdiği seçim sözünü tuttu ve efsane teknik direktör fatih terim'le 4 yıllık sözleşme imzaladı. ikinci terim dönemi kabus oldu. kötü gidiş nedeniyle 'imparator', 638 gün sonra istifa ettiğini açıkladı. ligin bitimine 6 hafta, terim'in sözleşme süresinin dolmasına ise 2 yıldan fazla bir süre vardı.

    - teknik direktörlük görevi diğer bir efsane gheorghe hagi'ye verildi. 'kurtarıcı' olarak görülen rumen teknik adam, ezeli rakip fenerbahçe'ye 5-1 gibi ağır bir yenilgi tattırarak türkiye kupası'nı kazandırdı ama lig şampiyonluğu gelmedi. 2,5 yıllık mukavelesine rağmen 433 gün sonra hagi de istifayla veda etti.

    - özhan canaydın'ın yeni tercihi eric gerets oldu. 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalanan belçikalı hoca, elindeki kısıtlı kadroya rağmen camiaya mucize bir şampiyonluk yaşattı. sözleşmesindeki opsiyon kullanıldı ancak kısa süre sonra hüzünlü bir vedanın başrolünü oynadı. gerets'in g.saray macerası 728 gün sürdü.

    - gerets'le yolların ayrılmasından 5 gün sonra karl heinz feldkamp göreve getirildi. takım şampiyonluk yolunda ilerlerken alman hoca, sürpriz bir şekilde görevinden istifa etti. ligin bitimine 6 hafta kala bu kararı alan kalli, 305 gün takımın başında kaldı. feldkamp ayrıldığında başkanlık koltuğunda adnan polat oturuyordu.

    - baros, kewell, sanctis ve meira gibi dünyaca ünlü yıldızları transfer eden galatasaray yönetimi, ilginçtir teknik direktörlük için fazla tanınmayan bir ismi seçti. eleştiriler michael skibbe türkiye'ye gelmeden başladı. takım avrupa mücadelesini sürdürürken, ligde işlerin kötü gitmesi sonucu beklenen oldu. alman hoca, 1 yıllık mukavelesi dolmadan 251 gün sonra gönderildi.

    - skibbe'nin yerine sadece bir gün sonra bülent korkmaz takımın başına getirildi. taraftarın tepkisi dinmişti belki ama kuşkular sürüyordu. 1 yılı opsiyonlu 2,5 yıllık mukavele yapılan 'cengaver', 66 gündür görevde ancak şimdiden eleştiri oklarından fazlaca nasibini aldı. "sezon sonunda gönderilecek" haberleri, sadece 2 ayda manşetlere çıktı.

    tablo çok açık bir şekilde 'tekerrür'ü gösterirken, adnan polat, perşembe akşamı ilginç bir açıklamada bulundu. "takımın başına uluslararacı tecrübesi olan bir hoca getirmeliydik" sözleriyle özeleştiri yaptı, 'hata' olarak yorumladığı skibbe'yi göndermekte geç kaldıklarını da itiraf etti. korkmaz'la ilgili olarak ise 'arkasındayım' diye başladığı cümlesini 'sezon sonunda değerlendireceğiz' diyerek bitirdi.
    --- alinti ---

    http://www.htspor.com/..._Bulent_hocaya_.aspx
App Store'dan indirin Google Play'den alın