resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 644
    gurbetçi futbolcunun bokunda boncuk arayan, ben buldum, ben keşfettim, kısacası ben demek için kendi felsefesine ihanet eden adamdır. sercan sararer belki bir gün futbolcu olur ama çocuğun şu anki seviyesi beğenmediğimiz caner erkin'in bile 2 gömlek altında... sırf bu eleman solda oynayacak diye arda'yı da verimsizleştiriyoruz. benzer şekilde abdullah avcı galatasaraylı etiketinden kurtulmak için şike cephesine yalakalık olsun diye saçma sapan oyuncu tercihleri yapıyor. topal- selçuk - emre b.- emre ç. - nuri - hamit -arda arasından ısrarla en uyumsuz üçlüyü kullanıyor.

    bence milli takımın başına geçecek adamın en önemli özelliği komplekssiz olması olsun. nasıl mesut özil basit ve sade futbol ile yıldızlaşıyorsa milli takım hocası da hiç geleceğin milli takımını filan yaratma hayalleri kurmadan sadece elindeki kadroyu efektif bir şekilde kullanmaya çalışsın. bana göre milli takım hocasının görevi ülke futbolunu kurtarmak değil takımı bir sonraki turnuvaya sokmaktır. arkadaş nasıl bir milli takımsa her gelen kendisini devrimci, vatan kurtaran aslan zannediyor. sen önce elindeki malzemeyi bir kullan, formayı adaletli dağıt. fatih terim efsanesinin doğduğu 93 akdeniz olimpiyatları'ndan beri biz hiçbir zaman bir jenerasyon yetiştiremedik. genç milli ve ümit milli olan kadrolar ile daha sonra a milli olan kadrolar hep farklı oldu ama türk antrenörünün yeni bir jenerasyon yaratma hayalleri hiç bitmedi.

    bana göre gelmiş geçmiş en iyi milli takım hocası şenol güneş'tir. adam ne galatasaray ne de fatih terim kompleksine girmedi ve en doğru kadroyu kullanarak maksimum verimi aldı. abdullah avcı yeni fatih terim olmak yerine yeni şenol güneş olmayı seçseydi bence şu an her şey farklı olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın