• 1093
    futboldaki büyük hoca olan fatih terim'in kendini geliştirdiği, hatasından ders çıkardığı gibi basketboldaki büyük hoca olan oktay hoca'nın da kendini geliştirmesi ve hatalarından ders çıkarması gerekir.

    sistem hocası olabilir saygı duyuyorum zaten defansına en ufak bir laf edebilecek allah'ın kulu yok bu dünyada ama oyunun hücumsal yönüne de bir etki etmesi lazım veya ergin hoca nasıl hücum koçu olarak defansif becerileri iyi olan yardımcılar ile çalışıyorsa oktay hocanın da tam tersi olarak hücumsal becerileri iyi olan yardımcılar ile çalışması gerektiğini düşünüyorum.

    hatırlayın maçlarda hücumun nasıl allah'a emanet gittiğini, sayı yemeye başladığımızda farkın nasıl açıldığını, sonra o fark iyi kapatılıyordu ama hücumda biraz daha etkili olsak bu defansla rakipler bırakın bize fark atmayı önümüze zor geçerlerdi. son topa kadar savaşıyor diye övündüğümüz takım kolay maç kazanamaz olmuştu, her maç son topa kadar da oynanamaz insan bu adamlar sonuçta.

    euroleague'deki en efsane maç olan çeska maçını bile son dakikalardaki gordon'un akıl almaz performansıyla aldık. ki nadiren de olsa takım mental olarak dağılabiliyor, topu eline alan şut atıyor, mantıksız paslar atılıyor veya atılması gereken paslar atılmıyor. tutku ile andric maç kazandırabilecek hücumsal katkılar yapıyorlardı ama sakatlıklar araya girince o ikili de son zamanlarda eski formlarına ulaşamadı. her maç başka bir oyuncunun ekstra bir şeyler vermesiyle bir yerlere geliniyordu. belki de hücumdaki taktiği rakibin hangi tarafı zayıfsa oraya yüklenmekti ama o zaman da oyuncuların form tutmaları zorlaşıyor. ya da aynı oyuncu her maç aynı seviyede oynayamıyordu. belki de çok bahsedilen 4 numara eksikliğindendir.*

    bu şekilde yönettiği takımlar kazanabileceği başarıların çok altında kaldığını düşünüyorum ki oktay hoca bahsettiklerimi yapamayacak bir hoca da değil. bunları yapar bi de üstüne bak bunu da ben ürettim dünya basketboluna sunuyorum der bunlar sadece benim düşüncelerim. ama bunları yapmadığı sürece bunları yapan ergin hoca'nın kendisini 3 maç arka arkaya yenmesine şaşırmaya hakkı yok.

    saygı&sevgi
App Store'dan indirin Google Play'den alın