• 6083
    - 28 eylül 2012 orduspor galatasaray maçında orduspor , golü erken bulmanın getirdiği avantaj ve moralle, galatasaray'ı dar bir alana mahkum ederek akıllı bir oyun planı uyguladı. muhtemelen golü erken bulmasalardı da galatasararay'a geniş alanlar bırakmadan, yardımlaşmalı bir takım savunması ile oynayacaklardı.

    - fatih hoca'nın çözüm bulması gereken en acil konu, rakibe geniş alanlar bırakmadan, takım halinde oyun disiplininden kopmadan oynayan bu tip takımlara karşı farkli taktik varyasyonlar üretmesi. dün galatasaray takım halinde çok top ezdi ,orduspor'un orta alanı ve defansının sanki tek bir blokmuşcasına oynadığı tatlı-sert futbol karşında üretkenlikten uzaktı.

    - özellikle burak yaptığı koşularla defansın arkasına sarkarak var olmaya çalışan açıkcası bu tip oyunda başarılı bir oyuncu fakat arkasına sarkıcak, koşu yapacak geniş alanlar bulamadığı zamanlar ise çok etkisiz kalıyor. yine dün oynanan maçta kalenin dibinden bomboş poziyonda topu kaleciye teslim etti. eğer kulüp olarak kendinize çok yüksek hedefler koymuşsanız zorluk derecesi yüksek maçlarda girdiği az sayıdaki pozisyonları kaçırmayacak bir santraforunuz olacak bence burak yılmaz galatasaray ve şampiyonlar ligi seviyesinde bir oyuncu değil.

    - dün oynanan maçın kırılma anlarından biri de ; hamit yaşadığı sakatlık sonrası oyundan çıkarken yerine aydın yılmaz'ın tercih edilmesi oldu. hamit'in son 2 haftadır yükselen form grafiğini göz önüne almasak bile hamit maç esnasında çoğu zaman içe kat ederek orta sahanın yükünü hafifleten, galatasaray'ın rakiplerine karşı orta alan üstünlüğünü sağlamasına neden olan bir oyuncu fakat aydın yılmaz gibi klasik bir kanat oyuncusu içe kat ederek oynamadığından tüm yük selçuk ve melo'ya kaldı. bence aydın yerine- yekta tercihi bu maç için daha mantıklı bir seçim olurdu.

    - 28 eylül 2012 orduspor- galatasaray maçinı izledikten sonra 2 ekim 2012 günü oynanacak braga maçının ne kadar tehlikeli olduğunu iyice fark ettim. braga teknik ekibi , cuper'in oyun planına benzer bir taktik yapı içinde takımlarını sahaya sürerse - ki braga dün orduspor'un sahaya yansıttığı anlayışı beimseyen ve bunu daha kusursuz bir şekilde sahaya yansıtma potansiyeli olan bir ekip- sonuç bizim açımızdan pek iyi olmaz.

    - tt arena'da oynanacak şampiyonlar ligi maçları galatasaray adına daha sıkıntılı geçecektir, gol pozisyonu üretmekte ve bunları gole çevirmede zorlanacağımızı düşünüyorum fakat mevcut oyun yapısı içinde deplasmanlarda bulacağı - yakalacağı boş alanlarda daha etkili olacaktır.

    - alanı daraltan, rakibe geniş alanda oynama fırsatı vermeden oynayan takımlara karşı takım içinde birinin ekstra işler yapması, beklenmeyen bir anda yapacağı tek bir pas - çalımla-şutla vs. takımına avantaj sağlaması gerekiyor. bu kontenjandan takıma katılan amrabat'ın en azından şimdilik bu seviyede ve kalibrede olmadığı gün yüzüne çıktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın