• 23
    gelenekçi taraftardır. büyük şirketlerin, büyük oluşumların hedefi her zaman büyümek ve yenilenmektir. mevcut düzen içerisinde 10 yıldan fazla kalabilmek büyük bir güç gerektirir. markalaşmak, var olmak, gücü elinde bulundurmak kolay meseleler değildir. amaç gelenekleri bozmadan büyüyebilmek olur köklü camialarda.

    futbol endüstriyel bir hale gelmesiyle birlikte futbolun ne doğrultuda bir grafik çizdiğinden çok para ve gücün kimde olduğu önemli hale geldi. uzun vadeli başarı vizyonundan uzak bir sürü hamle yapılıyor. günümüzün bombaları, günümüzün yıldızları daha çok cazip halde. parasal ve mantıksal konular ön planda olduğu için, gelenekleri pek takan yok.

    taraftarlar arasında olan popüler eleştirilerde çoğu zaman bu yöndedir. her transfer döneminde galatasaray taraftarı da dahil olmak üzere yıldız transfer hevesi bir hastalık gibi her taraftarda görülebiliyor. bu beklenti havası hiç şüphesiz tribüne yansıyor, basına yansıyor, teknik direktöre soruluyor, yönetimin üzerinde bu tip bir hava yaratıyor. yönetim de elbette koltukta kalabilmek için bazı riskleri alabiliyor.

    gelenekleri bozmadan büyüyebilmek, var olan düzene ayak uydurabilmek düşüncesinin somut bir örneğidir forma reklamı. birkaç sene önce gs store reklamını da aldı bu forma, türk telekom'un avea'nın yaptığı katkıyı yapamadı ne yazık ki yapamazda.

    sponsorların ve reklamın yaptığı katkı azımsanmayacak kadar çoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın