• 18
    öncelikle belirteyim yazacağım şeylerin hiçbiri tariz ya da kinaye söz sanatlarını içermemektedir. kimseye bir şey dokundurmak veya söylediğimin tersini ima etmek niyetinde değilim. ayrıca yazacaklarımı tamamen cahil cesaretimden güç alarak yazacağım. anlaşalım da sonradan bozuşmayalım.

    bu işlerden anlamam ama formaya reklam almadan da işlerin yürüdüğü dönemler vardı. tabi ki o zamanlar futbolun endüstriyelleşmesi gibi bir durum söz konusu değildi. alın size çok bilindik iki örnek: 2005 yılına kadar barcelona ve 2008 yılına kadar athletic bilbao takımları formalarına reklam almamışlardır. diyeceksiniz ki barcelona çok büyük bir takım, zaten futbolcularını alt yapısından yetiştiriyordu, bu yüzden transfere çok büyük paralar harcamak zorunda değildi, e nou camp desen zaten 98.000 kişilik falan, adamlar bilet satışından da iyi para kazanıyor yani. bu yüzden reklama ihtiyaçları yoktu vs.
    e o zaman ben de size derim ki, biz de alt yapıya önem versek, futbolcularımızın büyük bir kısmını alt yapımızdan sağlamaya çalışsak, bir türlü tam anlamıyla beceremediğimiz gsstorelarımıza ürün çeşitliliği, orjinallik, her alana hitap eden ürünler getirip satışları arttırmaya yönelik projeler izlesek, gelir kaynaklarımızı arttırsak, sponsorlarla gene anlaşsak ama formaya reklam alma olayını irdelesek, hayat bayram olsa, belki bu durum değişebilir.
    yani olay şuna dönmesin mesela:
    http://gss.gs/A23
    kimse böyle bir forma giymek istemez değil mi?
    ha ama mesela şu tarz bir şey olabilir elbette:
    http://gss.gs/NZR
    http://gss.gs/F7i *
    neyse sululuğu bırakıp konuya devam etmek istiyorum. yani demem o ki, formada reklam istemeyenler bunu dile getirmişler ama çözüm yollarına yönelik en ufak bir fikir beyanında bulunmamışlar. bu durumun gerçekleşmesi olasılığı üzerine hiç yorum yapılmamış.
    kendi adıma, forma alırken bugüne kadar hiç reklamı sorun edip, "ulan almayayım yaa" demedim, öyle bilinçli bir taraftar olamadım malesef, bu tavrı alabilenlere saygım var. ama öte yandan, bir "marshall" görünce galatasaray taraftarının aklına neyin geldiğini hepimiz biliyoruz. bu tarz marka ile özdeşleşme durumları oluyor bazen, yani her zaman rahatsız etmiyor bu marka durumu diye düşünüyorum. ayrıca şu an kaynak veremeyeceğim ama reklamsız forma satışının olduğunu okumuştum bir yerde, demek ki olabiliyormuş böyle bir şey. anlayacağınız üzere "reklam içeren forma almam" tarzı bir anlayışım yok ama bazen reklam fazlalığının can sıktığı konusunda da hemfikirim. olaya her iki açıdan da yorum getirmeye çalıştım. son olarak da şunu paylaşmak ve cümlelerime son vermek istiyorum.
    http://gss.gs/6Yk
App Store'dan indirin Google Play'den alın