• 10
    kendini yere atma dolayısıyla kazanılan penaltıların dahil edilemeyeceği arşiv.

    hakem denen kişi orada niye var? bunları ayırt etmek için var. kararı verecek olan adaleti dağıtacak olan hakem ise oyuncuya hırsız demek abesle iştigal. yasin sülün değil ali aydın'dır emeği çalan.

    burak yılmaz kendini yere atıp penaltı almış, dolayısıyla o maçta* takımına 1 puan kazandırmış. hakem aldatmaya yönelik hareketten sarı kart verse hırsızlık girişimi yok yapınca hırsızlık oluyor öyle mi? o zaman ceza sahası çevresindeki kendini yere atmalara neden hırsızlık demiyoruz? örneğin alex'in penaltı gibi kullanabileceği frikikler için faul alması hırsızlık mıdır?

    emek hırsızlığı öyle her yerde kullanılabilecek hafif bir tanımlama değildir.

    emek tarla sürerek çalınır, hakem satın alarak çalınır, bariz penaltıyı görüp vermeyerek çalınır, uydurma penaltı yaratarak çalınır, bilerek maç kaybederek çalınır.

    kolay kolay hiçbir futbolcu sahaya "ulan bir şey yapayım da şunların hakkını yiyeyim" diyerek çıkmaz. sahada kazanmak için bazen olmayacak yollara başvurur. belki kazanma yolunda her şey mübahtır anlayışı güder vs.

    elbette ki bunları savunmuyorum ve utanç verici buluyorum. ama linç girişimlerinde bulunanların diliyle konuşmayalım, ekmeklerine yağ sürmeyelim. emek hırsızlığı ne demek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın