resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3729
    mükemmel ötesi bir barca kadrosuna denk gelmiş dünyanın en şanslı ve en kötü hocası. şimdi marjinallikten kırılan taraftarın ilgisini çektiğimize göre yazalım:

    (major) rijkaard transferleri (yönetimin dayatmaları):

    a.k.keita: bir rijkaard takımında yetenek olarak yeterli futbol aklı olarak yetersiz

    l.cana: çok sever, saygı duyarım.tek önliberolu kaos futbolu oynayan bir takımda (bkz: 2006-gerets) müthiş işler yapabilir fakat rijkaard'ın asla istemeyeceği bir adam.

    z.misimovic: aynen cana gibi başka takımlarda ya da formasyonlarda çok işler yapabilecek fakat asla ama asla rijkaard'ın takımında olmaması gereken yönetimin kafasına göre alıp dayattığı oyuncudur. (bkz: adnan sezgin)

    elano: rijkaard'ın adamıdır fakat arkasında m.sarp la barış la bir şey yapması mümkün değildir. nitekim ayrıldıktan sonra santos'ta döktürmüştür. ayrıca takım içindeki aşırı milliyetçi türk oyuncularımızın yemi olmuştur. elano'nun ortasaha ile rakip ceza alanı arasında bomboş iken soldaki caner erkin den kollarını -ıssız adada yardım helikopterlerine sallarcasına- sallayıp pas isteyip yine ve yine alamadığını hatırlarım.

    dos santos: rijkaard'ın adamıdır fakat elano gibi diğer oyuncuların(bkz: servetgiller,canergiller,sarpgiller) yemi olmuştur. bir maç hatırlıyorum caner sol bek santos sol açık, caner servet e maç boyu 7-8, sarp a 7-8 civarı pas atmış ama ilginçtir! önündeki santos'a sadece 2 pas atabilmiştir! tamamen art niyet kurbanıdır.

    elano ile dos santos un ortak noktaları ikisinin de tabiri caizse mülayim, yumuşak yapılı insanlar olmalarıdır. inanmazsınız hagi de ilk geldiğinde bunlar yapılmaya çalışıldı bazı oyuncular tarafından, duyumlara göre o bir kaç (kıskanç) oyuncu maç sonrası f.terim den hem de uzun vade de hagi den sağlam fırçalar yemişlerdir.(genç hoca terim'in ettiği -hakettikleri- küfürü burada yazamıyorum) (bkz: duyum)

    jo: yoruma ihtiyaç yok.

    m.topal: dikine oynamanın futboldaki karşılığı:)

    not: rijkaard'ın listesinde l.cana ve z.misimovic'in olabileceğini akıllarından geçirenler futbolu bırakıp badminton takip edebilirler

    (major) f.terim transferleri:

    selçuk inan-felipe melo: yeter. nokta.

    evet haklısınız rijkaard takımın merkezinde oyunu kuran oyuncuları (tapelerde takıma küfreden)m.sarp, (rakibe takım kadrosunu veren)b.özbek, 33'lük ayhan akman ve 20'lik e.çolak iken takımı şampiyon yapamadı. şimdi yazınca bu box to box oyuncularını futbol aşkı alevlendi içimde inanın! rijkaard ne lanet adammışsın sen nasıl olurda selçuk inan gibi melo gibi vasat adamların yaptığı görevi bu adamlara yaptıramassın! senin cibilliyetine ben..!!!

    not: fatih terim'in en büyük destekçilerinden biri olarak yazıyorum, bu entry bir karşılaştırma entry'si değil rijkaard'ı savunma entry'sidir.

    edit: sutoglan 'ın uyarısıyla m.topal'ı da eklemiş bulunuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın