• 4
    galatasaray'da 17-18 yaşlarındaki oyuncuların, 2. ligden alınacak bir pilot takıma kiralanması şeklinde olursa mükemmel olacak uygulamadır.

    şimdi atıyorum bizim genç oyuncular 16 yaşında a2 takımına giriyorlar. 20 yaşında çıkıyorlar. 20 yaşına kadar kendi yaşıtlarıyla pek önemi olmayan maçlara çıkıyorlar.

    bu oyuncular öncelikli olarak süper lig'de, olmazsa da 2. ligden bir pilot takıma kiralansa, hatta o takıma gönderilecek antrenörlerce eğitilse, resmi maçlarda kendilerinden fizik ve futbol olarak ilerde olan oyuncularla rekabet etse mükemmel olmaz mı ?

    ingiltere'de arsenal bu uygulamayı çok yapıyor. nicklas bendtner, aaron ramsey, kieran gibbs, jack wilshere en önemli örnekler. bu adamların hepsi kiralık olarak 1-2 sezonlarını geçirmişler. şimdi hepsi arsenal'da öyle veya böyle süre buluyorlar. aynısını united cleverley'de yaptı mesela.

    sen şimdi mertan caner öztürk'ü, berk ismail ünsal'ı, hüseyin tokmak'ı, eray işcan'ı, uğur ayhan'ı, bilal özhan'ı vs. bu şekilde 18-19 yaşlarında göndersen süper lig takımlarına bu adamlar daha iyi geliştiremezler mi kendilerini ? eray işcan'a süper lig'de kulüp bulunur, bulunmazsa kirala pilot takıma. mertan kesin takım bulur kendine. berk de yedek de olsa bulur, hiç olmazsa yedek kulübesinin tadını çıkarır. bu oyunculardan hangisi süre bulacak bizde ? mertan amrabat'ı mı kesecek hamit'i mi emre'yi mi ? ufuk'tan nando'dan eray'a sıra mı gelecek ? melo'nun selçuk'un olduğu yerde bilal'e yazık olmayacak mı ?

    arda turan ile yaptık bunu, neler olduğunu biliyoruz. yine yapsak ne olur ki ? kimsenin aklına gelmez mi bu ?

    anlamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın