• 246
    yüzyıllardır uyuyan, uyutulan türk halkını uyandırmayı başarabilmiş bir liderdir. bana göre bunu yaparak dünyanın en zor işini yapmıştır. bu vatanı türk halkı kurtarmış olabilir hatta tabii ki öyle olacak. atatürk'ten ne yapması beklenirdi başka, büyü mü yapacaktı gelen ordulara, parmağını sallayarak hepsini yok mu edecekti? bir lider yol gösterir zaten, aydınlatır insanları. çevresindeki insanlar da düşünmeye başladığında gücünü gösterebilecek insanlarsa başarıya ulaşır. o dönemdeki türk halkı böyleydi, mustafa kemal atatürk'ün yaptığı büyük çağrıya cevap verebildi. bugünkü gibi değildi.

    işte onun sayesinde uyanan türk halkı çok kısa sürede kendine gelmeyi başarmıştır, ama yokluğunda tekrar uykuya dalmıştır. yüzyıllarca da uyanmayacak belki de, tabi ömrü o kadar olursa. çünkü bu vatanı kurtaran halkı etnik olarak ayıramayız, ayrılamazlardı onlar bütündüler çünkü. şu anda ise her gün faşizmin aldığı canların haberiyle uyanıyoruz. böyle bir insanın kıymetini bilemiyoruz.

    not: türk halkı terimi tamamen türkiye topraklarında yaşayan ve burayı vatanı olarak gören, devlete kanunla bağlı insanların oluşturduğu küme olarak kullanılmıştır. etnik hiçbir ayrım söz konusu olamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın