2012-13 Hazırlık Maçı
22:00 İzmir Atatürk Stadyumu
1 - 0
  • 127
    takımın genel olarak olumlu gözüktüğü bir hazırlık maçıydı.

    ilk 25-30 dakika yaptığımız presle lazioüzerinde zaman zaman baskı kurduk. sonraki bölümler ise önde olmanın ve sıcaklığın etkisiyle oyun kontrolümüz altında ve rölantide geçti.

    takımın kale ve defans bölgesinde değişiklik yoktu geçen yıl ligin büyük bölümünde beraber oynayan muslera-eboue-semih kaya-ujfa-hakan baltahattı performans olarak hazır gözüktü. bu bölgede semih yaptığı müdahelelerle öne çıkan isimdi. bu hattın performansını etkileyecek en önemli yer geçen yıl melo'nun oynadığı bu yıl hala kimin oynayacağının soru işareti olduğu bölge. geçen maç yekta kurtuluş-selçuk inan, bu maç ilk yarı engin baytar-selçuk inan, ikinci yarı hamit altıntop-selçuk inan ikililerini denedi hoca. bu maçta engin-selçuk ve hamit-selçuk ikililerinde genelde geride kalan ve top çıkartan selçuk oldu yine asistini yaptı ama selçuk'un geçen yıla göre geride oynamasını ne kadar doğru bilemiyorum.
    zaten selçuk, engin, yekta, hamit dörtlüsünden hiçbirinde o bölgede oynayacak oyuncudaki kesici özellikler olduğunu düşünmüyorum. bu durum savunmanın çıkışlarında da bir sorun oluşturuyor. çünkü geçen yıl melosavunmadan biri çıktığında hemen kademesine gelip açığı rahatça kapatıyordu. ayrıca melo'nun topu iyi kullanması hem selçuk'u hem takımı baya rahatlatırken rakibin baskı kurmasını da engelliyordu. o bölgeye melo veya kesici özellikleri ön planda olan, topu iyi dağıtacak bir adam alınması elzem görünüyor.

    geçen yıldan farklı olan bir diğer mevki de sağ açık bölgesiydi. hamit altıntop beklentilerin altında bir görüntü sergiledi. biraz takıma yabancı durdu. gerçi ben o bölgede çok üst düzey bir performans beklemiyorum kendisinden açıkçası. anadolu takımlarına karşı filan sahamızda baskılı oynadığımız maçlarda sırıtmaz ama sıkıntılı maçlarda beklentilerin altında kalacağını düşünüyorum. neyse hamit konusunda biraz farklı düşünüyorum fazla girmeyelim. (gelmeden önceki düşüncelerim (bkz: #960342)) gerçi fenerbahçedevreye girince onlar alacağına biz alalım dedim ama düşüncelerim aynı. inşallah hamit iyi oynar da şu yazdıklarımı yerim bir güzel.

    burak yılmazise geçen yıl trabzonspor'da oynarken alıştığımız savunma arkası koşularına bizde de devam edecek görüntüsündeydi. zaten arkasında da selçuk gibi bir pasör olunca bu yıl da geçen yılki gollerinden bolca izleriz herhalde. dün ofsayta takıldı ama oynadıkça düzelir o durum da. ayrıca elmander ile yaptığı presle laziosavunmasını baya zorladı.

    bir de maçın ilk bölümünde geçen yılki oyununun üstüne koyan bir emre çolak izledik. üstüne koymaya devam ederse yine bol bol sahada göreceğiz gibi.

    ikinci yarı girenlerden de aydın yılmaz ilk bölümde geçen yıl yaptığı çıkışı devam ettirecek gibiydi. umut bulut yaptığı pres ve koşularla rakipleri bezdirir bu yıl. culio biraz soru işareti ama kadroda kalmasından yanayım. dany'in ise biraz daha zamana ihtiyacı var gibi. (son 15 dk yı izleyemedim ama tempo baya düşmüştür herhalde o dakikalarda da)

    herkesi tek tek değerlendirmeyeyim dedim ama yazdıkça yazıyorum.
    takım genel anlamda iyiydi dedik ama amrabat'ın takıma girmesi şart. geçen yıl göbekten bulduğumuz golleri bu yıl kanatlara da yaymamız gerekecek. bir de ben hala bir kanat oyuncusuna ya da yaratıcı bir oyuncuya ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. selçuk (kim gelirse gelsin takımın kilit ismi) ve amrabat'a bir şey olması durumunda alternatifleri yok. gerçi amrabat'ın takıma uyumu da önemli daha onun da ne vereceğini bilmiyoruz. ama çoğu kişi gibi ben de amrabat hakkında olumlu düşünüyorum (bonservisi düşünmeden). orta saha bölgesindeki sıkıntıları da zaten yukarıda söyledim. hazırlık maçı olduğundan maçın temposuna filan pek takılmamak gerektiğini düşünüyorum.

    sonuç olarak takım ilk ciddi hazırlık maçında olumlu görüntüler verdi. sanırım fiorentinave fenerbahçe maçlarında daha net şeyler görürüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın